Supa turceasca de iaurt - Yayla

de retetepersane in Supe, 29 Noi 2010 | 11759 vizualizari

 

Anul trecut in Decembrie, am mancat prima data aceasta supa minunata la Istanbul. Era frig, ploua torential, Bosforul era gri si gripa porcina care ameninta Turcia a fost alungata de aroma puternica de menta
Acum, dupa un an eu sunt rupta de raceala, mi-e lene sa pregatesc ceva complicat si Yayla e leac probat :D

 

INGREDIENTE

  • o mana de orez
  • 5 cani de supa de legume sau de pui ( eu am facut supa cu carne de pui, o ceapa, un ardei, un morcov), daca va plac supele concentrate puteti folosi din alea
  • 1 pahar mare de iaurt, am folosit Covalact, mergea si un pic mai mult, dar n-am avut pe cine sa trimit sa ia
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de menta uscata
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa turceasca de iaurt - Yayla:

1. In primul rand faceti supa de pui si strecurati-o.

2. Puneti la fiert orezul in supa limpede si lasati-l sa fiarba bine

3. Dati ciorba la o parte de pe foc

4. Intr-un castron mai mare amestecati oul cu cele 2 linguri de faina si omogenizati bine. Adaugati iaurtul.

5. Luati cate un polonic din ciorba care intre timp nu mai clocoteste si adaugati peste compozitia din castron si amestecati. Faceti la fel de vreo 3-4 ori.

6.. Acum incepeti sa turnati compozitia din castron cu polonicul inapoi in oala si mestecati. Ideea este sa nu se branzeasca.

7. Puneti ciorba din nou la foc mic, vreo 5 minute.

8. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati menta si sotati putin, cu grija sa nu se arda, apoi presarati peste fiecare portie de ciorba.

 

COMENTARII (6)

kamy

kamy 1

30.11.2010, 02:27

5f

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.11.2010, 09:21

interesanta

giuliana

giuliana 1

30.11.2010, 09:35

arata bine nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!