Supa turceasca de iaurt - Yayla

de retetepersane in Supe, 29 Noi 2010 | 28506 vizualizari

 

Anul trecut in Decembrie, am mancat prima data aceasta supa minunata la Istanbul. Era frig, ploua torential, Bosforul era gri si gripa porcina care ameninta Turcia a fost alungata de aroma puternica de menta
Acum, dupa un an eu sunt rupta de raceala, mi-e lene sa pregatesc ceva complicat si Yayla e leac probat :D

 

INGREDIENTE

  • o mana de orez
  • 5 cani de supa de legume sau de pui ( eu am facut supa cu carne de pui, o ceapa, un ardei, un morcov), daca va plac supele concentrate puteti folosi din alea
  • 1 pahar mare de iaurt, am folosit Covalact, mergea si un pic mai mult, dar n-am avut pe cine sa trimit sa ia
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de menta uscata
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa turceasca de iaurt - Yayla:

1. In primul rand faceti supa de pui si strecurati-o.

2. Puneti la fiert orezul in supa limpede si lasati-l sa fiarba bine

3. Dati ciorba la o parte de pe foc

4. Intr-un castron mai mare amestecati oul cu cele 2 linguri de faina si omogenizati bine. Adaugati iaurtul.

5. Luati cate un polonic din ciorba care intre timp nu mai clocoteste si adaugati peste compozitia din castron si amestecati. Faceti la fel de vreo 3-4 ori.

6.. Acum incepeti sa turnati compozitia din castron cu polonicul inapoi in oala si mestecati. Ideea este sa nu se branzeasca.

7. Puneti ciorba din nou la foc mic, vreo 5 minute.

8. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati menta si sotati putin, cu grija sa nu se arda, apoi presarati peste fiecare portie de ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa turceasca de iaurt - Yayla" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
SUPA DE PEPENE CU MENTA