Supa vietnameza de pui

de alexandranistor in Supe, 24 Apr 2015 | 867 vizualizari

 

Aceasta supa este super rapida si super gustoasa. Daca va regasiti vreodata la raionul asiatic din orice supermarket, nu ezitati sa cumparati ceva produse...totul incepe cu un sos sau un condiment :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 30 g taitei de orez
  • 1 lingura ulei de alune (eu am gasit de nuca si a mers foarte bine)
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 800 g supa de pui
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa vietnameza de pui:

Se pun la inmuiat taiteii de orez intr-un castron cu apa calduta de la chiuveta. Cat timp se inmoaie taiteii, taiati pieptul de pui felii subtiri julienne. Puneti la prajit in uleiul de alune (nuci) alaturi de condimente (usturoi, ghimbir). Caliti la foc mediu.

Dupa ce s-a albit pe toate partile puiul, adaugati supa si sosul de peste si lasati la fiert aprox 10 minute.

Dupa ce s-a facut supa, scurgeti taiteii si asezati-i in castroane, ca peste ei sa turnati supa obtinuta. Asezonati cu coriandru ceapa verde taiata marunt si busuioc si daca doriti ceva mai picant, cateva bucatele de ardei chilli.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru supa, daca nu aveti posibilitatea sa o faceti efectiv, fierbeti niste apa cu un cub de la knorr sau magi, sau o lingura de vegeta.

2

daca va raman taitei, puneti-i intr-o punguta la frigider si se vor pastra moi, putand fi mancati ulterior la alta portie de supa

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

24.04.2015, 19:10

dantes 1

25.04.2015, 07:28

Interesanta!

Bya Ralu 1

07.05.2015, 15:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D