Supa-crema de brocoli si sparanghel

de nico15 in Supe, 24 Noi 2010 | 7411 vizualizari

 

Din pacate doua zile nu am avut aparatul de fotografiat si am fotografiat cu telefonul, asa ca fotografiile nu sunt de cea mai buna calitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana mica spre mijlocie de brocoli
  • 3-4 fire de sparanghel
  • 1 dovlecel
  • 1-2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 150 gr de smantana
  • paine facuta crutoane
  • sare, piper
  • ½ lamaie
  • 50 gr de unt
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de brocoli si sparanghel:

Se desface in buchetele brocoli si se spala, spanghelul i se inlatura partea lemnoasa si se pune la fiert in apa cu sare, dovlecelul se curata se taie in cubulete mici panandu-se si el la fiert un pic mai tarziu. Se va pune la fiert in apa cu sare, brocoli cu dovlecelul iar sparanghelul separat, deoarece unele se fierb mai repede decat celelalte. Brocoli il lasam aproximativ 5-7 minute, sparanghelul il lasam aproximativ 10 minute, cand se constata ca este fiert, dar nu moale, se scoate si se pune in apa rece la fel si brocoli pentru asi pastra culoarea verde intens.
Separat se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in unt, cand sunt gata se pun in robotul de bucatarie se adauga brocolli, sparanghelul, dovlecelul, un ou crud si se adauga 4 linguri de smantana rase. Se incepe mixarea daca nu este foarte fin mixata supa va trebui strecurata si prin sita, pentru a nu ramane legume care nu s-au mixat bine.
Separat se pune un cub de concentrat de legume in apa in care a fiert brocoli se pune si din apa in care a fiert sparangelul si se adauga supa-crema mixata, aceasta se adauga treptat. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se vor opri 2-4 buchetele de brocoli care au fiert anterior pentru design.
Cand vom servi Supa-Crema se vor pune 2 polonice potrivite, se va orna supa cu 2 buchetele de brocoli fierte si ele anterior, cu smantana si se va servi cu crutoane, ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de brocoli si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa clara de rasol de vaca cu melcisori!