Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon

de lilik in Supe, 8 Noi 2012 | 3225 vizualizari

 

O minunatie de supa...perfecta intr-o zi racoroasa de toamna..

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr catofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • sare,piper dupa gust
  • tarhon uscat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • afumatura(coaste am pus eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon:

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam impreuna cu telina si le punem intr-o oala cu uleiul sa se caleasca putin,dup care punem afumatura si o lasam putin sa se innabuseasca,dupa care punem 1 litru(circa) de apa.

Lasam sa fiarba la foc mic 25 de minute,timp in care curatam cartofii,ii spalam si ii taiem cubulete.

Trascurs timpul punem in oala si cartofii si mai lasam sa fiarba la foc domol pana cartofii sunt fierti.

Potrivim de sare si piper,scoatem afumatura din oala si punem tarhon,apoi mai lasam sa dea 2-3 clocote,apoi cu blenerul de mana transformam in crema.

Daca mai este nevoie mai punem condimente,apoi servim crema de cartofi calda cu smantana si afumatura  alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon 187042
retete culinare - Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon 187043

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:22

Dana_Retetegg 1

22.11.2012, 00:22

Panacris 1

02.03.2013, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21