Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 22 Oct 2015 | 2744 vizualizari

 

Va propun o reteta colorata de toamna......

Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul,florile și semințele sale.
Este originară din America de sud, unde crește de formă sălbatică în Conul Sud.

A fost introdusă într-o epocă timpurie în Europa (sfârșitul sec. XVI), ușurința hibridizării sale l-a facut să fie confundat cu dovlecii peregrinilor(Lagenaria siceraria).
Azi se cultivă pe mari suprafețe în regiuni temperate din toată lumea.
În unele țări floarea se consuma ca legumă; fructul se conservă, în condiții adecvate de lumină, temperatură și umiditate, până la 6 luni în condiții bune.
Este bogat în β-carotină și glucoză. Semințele sunt cunoscute sub numele de semințe de dovleac și li se atribuie proprietăți medicinale în medicina naturistă.
Semințele sunt bogate în minerale, în special zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor zilnic. Acestea reprezintă o sursă bună devitamina K.
Dovleacul se folosește în ritualele din Ziua morților din mai multe țări americane (Statele Unite ale Americii, Mexic, Guatemala etc.)
(sursa:Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovleac (bio)
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cub Knor de pui
  • sare , piper
  • cimbru,dafin
  • 2-3 linguri de smantana
  • 40 g de foie gras
  • 2 felii de turtă dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce:

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie in patrate medii. 

 Se curata cartofii, ceapa si usturoiul. 

Se pun legumele cu cubul Knorr, ierburile, sare si piper la fiert la oala minune intr-o cantitate mare de apa pentru 20-30 minute.

Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.

Se scoate frunza de dafin si se mixeaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.

Se adauga smantana. Se mixeaza din nou.

Verificati daca mai trebuie sare si piper.

Puneti la prajit intr-un pic de unt feliile de turta dulce. Taiati-le cubulete.

Se serveste fierbinte cu cubulete de foie fras si cu crutoane de turta dulce.

Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

dovleacul este bogat în β-carotină și glucoză

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

23.10.2015, 09:53

Buna!

anca_rm 1

23.10.2015, 11:23

ce supa interesanta , cred ca e tare buna

AlexTeacher 1

26.10.2015, 11:32

Buna, voiam sa te intreb cum ai gatit ficatul de rata? Sau ce-ai folosit ca nu-mi dau seama din poza ? Pate de ficat de rata?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galusti