Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 22 Oct 2015 | 551 vizualizari

 

Va propun o reteta colorata de toamna......

Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul,florile și semințele sale.
Este originară din America de sud, unde crește de formă sălbatică în Conul Sud.

A fost introdusă într-o epocă timpurie în Europa (sfârșitul sec. XVI), ușurința hibridizării sale l-a facut să fie confundat cu dovlecii peregrinilor(Lagenaria siceraria).
Azi se cultivă pe mari suprafețe în regiuni temperate din toată lumea.
În unele țări floarea se consuma ca legumă; fructul se conservă, în condiții adecvate de lumină, temperatură și umiditate, până la 6 luni în condiții bune.
Este bogat în β-carotină și glucoză. Semințele sunt cunoscute sub numele de semințe de dovleac și li se atribuie proprietăți medicinale în medicina naturistă.
Semințele sunt bogate în minerale, în special zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor zilnic. Acestea reprezintă o sursă bună devitamina K.
Dovleacul se folosește în ritualele din Ziua morților din mai multe țări americane (Statele Unite ale Americii, Mexic, Guatemala etc.)
(sursa:Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovleac (bio)
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cub Knor de pui
  • sare , piper
  • cimbru,dafin
  • 2-3 linguri de smantana
  • 40 g de foie gras
  • 2 felii de turtă dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce:

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie in patrate medii. 

 Se curata cartofii, ceapa si usturoiul. 

Se pun legumele cu cubul Knorr, ierburile, sare si piper la fiert la oala minune intr-o cantitate mare de apa pentru 20-30 minute.

Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.

Se scoate frunza de dafin si se mixeaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.

Se adauga smantana. Se mixeaza din nou.

Verificati daca mai trebuie sare si piper.

Puneti la prajit intr-un pic de unt feliile de turta dulce. Taiati-le cubulete.

Se serveste fierbinte cu cubulete de foie fras si cu crutoane de turta dulce.

Pofta buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

dovleacul este bogat în β-carotină și glucoză

RETETA IN IMAGINI

Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-0
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-1
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-2
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-3
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-4
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-5
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-6
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-7
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-8
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce-9

COMENTARII (13)

dantes

dantes 1

23.10.2015, 09:53

Buna!

anca_rm

anca_rm 1

23.10.2015, 11:23

ce supa interesanta , cred ca e tare buna

AlexTeacher

AlexTeacher 1

26.10.2015, 11:32

Buna, voiam sa te intreb cum ai gatit ficatul de rata? Sau ce-ai folosit ca nu-mi dau seama din poza ? Pate de ficat de rata?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!