Supa-crema de legume

de Anamaria7 in Supe, 25 Feb 2011 | 1904 vizualizari

 

De mult timp mi-am tot dorit sa incerc, dar acasa nu prea e nimeni interesat :p La Cluj fac ce vreau io, na! :))

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 tulpina de praz
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lg ulei
  • 1 ou fiert
  • 3-4 lg smantana
  • crutoane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de legume:

Se taie legumele cubulete si se fierb in apa. Cand sunt fierte bine, se scot, se paseaza (eu am folosit blenderul) si se condimenteaza cu sare si piper si se adauga smantana. Supa se lungeste cu apa in care au fiert legumele.

Supa se garniseste cu crutoane si frunze de patrunjel. Eu am servit-o cu un ou fiert.

 

 

TIPS-URI

1

Am vrut sa incerc si altfel, asa ca eu am fiert legumele in aparatul cu aburi si in apa pe care am folosit-o am adaugat 1 cubulet Knorr pentru supa de pui.

2

In plus, am preferat sa folosesc iaurt in loc de smantana.

3

Pentru ca nu ma incanta atat de mult rosiile in perioada asta a anului (nu prea au gust...), am inlocuit cu pasta de tomate si putin, putin ketchup pentru un plus de aroma.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa-crema de legume 87627
retete culinare - Supa-crema de legume 87628
retete culinare - Supa-crema de legume 87629
retete culinare - Supa-crema de legume 87630
retete culinare - Supa-crema de legume 87631

COMENTARII (24)

kamy 1

26.02.2011, 19:36

Anamaria7 1

27.02.2011, 09:13

multumesc, bucatarasi care au comentat de la ultimul meu comentariu ce descriere profesionala

tanyapatap 1

13.12.2014, 20:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: