Supa-crema de mazare

de nico15 in Supe, 21 Feb 2011 | 2586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ultima fita in domeniu:
  • 1 punga de mazare congelata de 1 kg
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • smantana
  • menta
  • crutoane de paine
  • sare
  • piper
  • 1-2 cubulete de knorr de legume
  • creveti(pentru fiecare portie cate 1)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de mazare:

Dupa ce s-au curatat legumele se pun la fiert, se fierb pana sunt patrunse, se va scurge supa intr-o alta oala, separat se va trece la pasarea legumelor, va rezulta o crema groasa peste care vom turna supa putin cate putin pana avem consistenta dorita.  Cand se raceste crema o vom strecura pentru a nu exista aglomerari(cocoloase). Se fac crutoane de paine prajita se taie cateva felii de paine si se da la cuptor cand s-au facut se scot si se lasa in asteptare.

Supa-crema trebuie sa aibe o culoare intensa de verde, dupa ce a fost pusa supa-crema in farfurie in mijlocul farfuriei se pune 1 lingura de smantana se adauga un fir de menta taiat marunt si daca se doreste se poate servi cu/fara crutoane.

Separat se va praji un crevete pentru fiecare portie servita, creveti vor fi de marimea 10-12, ei se vor trage la tigaie si se va adauga in supa.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Supa-crema de mazare-0
Supa-crema de mazare-1
Supa-crema de mazare-2
Supa-crema de mazare-3
Supa-crema de mazare-4

COMENTARII (11)

Lau

Lau 1

22.02.2011, 09:43

ce pofta mi-ai facut

elena1988

elena1988 1

22.02.2011, 19:56

arata bine

mamaieelena

mamaieelena 1

23.02.2011, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!