Supa-crema de pui

de laylalala in Supe, 18 Iul 2011 | 2593 vizualizari

 

Fratele meu ma tot batea la cap in ultimul timp ca sa ii fac supa-crema de pui pe care sa o servesca in paine facuta de mine. Asa ca i-am facut. Nu este mult lucru : pui niste legume si pui la fiert apoi dai prin blender si mai adaugi niste smantana … si gata! Doar ca a trebuit ca intretimp sa mai fac si paine … si nah aia dureaza vreo 4 ore - pana o lasi la crescut , din ora in ora o mai framanti putin ca apoi sa creasca din nou iar apoi in cuptor 1 ora (iar pe caldura asa mare sa ti atata timp cuptoru pornit in bucatarie e deja bucatarie cu tot cu sauna) - dar finalul a fost “mmmm” - adica a fost foarte bun : supa in “bol” de paine crocanta. Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • 300 gr morcovi, curatati si feliati
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 1 telina, curatata si tocata
  • 1 gulie, curatata si tocata
  • 600 gr cartofi, curatati si taiati in cubulete
  • 500 gr piept de pui, taiat in fasii
  • 50 gr unt
  • sare si piper, dupa gust
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingurita salvie proaspata, tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de pui:

1.       Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le la fiert 50 minute.

2.       Restul de piept de pui prajeste-l in 50 gr unt apoi pastreaza-l la cald, acoperit impreuna cu untul ramas din cratita.

3.       Dupa cele 50 minute de fiert, da supa prin blender pana cand devine omogena. Incorporeaza apoi smantana amestecata cu galbenusurile si ierburile aromate. Adauga in supa pieptul de pui prajit cu untul topit si amesteca.

 

COMENTARII (12)

divainbucatarie 1

19.07.2011, 13:11

alinutzika 1

25.07.2011, 23:28

waw......foarte interesant si bun, sunt sigura...

gaby_gabytza 1

05.08.2011, 12:26

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55