Supa-crema de usturoi

de nico15 in Supe, 2 Iul 2012 | 2498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g de cartofi
  • 150 g de telina
  • 150 g de usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g de smantana lichida 32%
  • Sare / piper alb
  • Ulei
  • Curry
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de usturoi:

Curatam legumele de coaja, le spalam si le taiem cubulete.

Punem la fiert apa, separat adaugam ulei intr-o tigaie si calim ceapa si telina primele, ulterior cartofii si usturoiul(fasii) dupa ce s-au sotat le vom adauga in apa care deja fierbe si vom continua procesul. Cand observam ca legumele sunt fierte, strecuram, NU aruncam zeama, blendam bine legumele dupa care strecuram si punem inapoi zeama treptat, saram si piperam cu piper alb daca nu este suficienta supa completam cu apa(sau fond de pui) si lasam sa fiarba.

Separat facem un liezon din 2 galbenusuri si smantana lichida mai groasa 50 de ml, amestecam bine si temperam luam 1-2 polonice de supa si punem in liezon amestecam bine si adaugam inapoi in oala mai lasam cateva minute si luam de pe foc.

Supa -crema trebuie sa fie un pic mai groasa pentru a se putea turna smantana lichida 32% si sa realizam model. Am decorat cu putin curry si o crenguta de marar.

Pofta buna

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa-crema de usturoi 168934
retete culinare - Supa-crema de usturoi 168935

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 22:28

Foarte gustoasa si aromata

Sim0na 1

03.07.2012, 23:33

Trebuie sa fie tare buna!

nico15 1

06.07.2012, 18:22

Chiar a iesit ok.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25