Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles

de Valclaudia in Supe/Ciorbe, 15 Noi 2015 | 596 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 vanata marisoara
  • 500 gr. verze de Bruxelles
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacinoase: telina, morcov, pastarnac, patrunjel)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praf de cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles:

Curatam si spalam legumele.

Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, vanata taiata cubulete si ardeii taiati,de asemenea, bucatele.

Lasam la sotat cateva minute, adaugam sare si piper dupa gust, punem cca 2l apa rece, adaugam verzele de Bruxelles curatate si clatite sub jet de apa rece.

Lasam supa la fiert pana patrunde furculita usor in verze, apoi dam oala deoparte de pe foc.

Cu o spumiera adunam toate verzele intr-un castronel, pastram si cateva bucatele de ardei pentru decor apoi cu un mixer vertical mixam supa fierbinte pana devine crema (destul de lichida).

Punem din nou oala pe foc, adaugam rosiile pasate, 1/2 borcan zarzavat tocat pentru ciorbe, verzele de Bruxelles.

Presaram putin cimbru uscat, marar verde si patrunjel proaspat tocat.

Oprim focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-0
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-1
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-2
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-3
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-4
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-5
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-6
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-7
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-8
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles-9

COMENTARII (7)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

16.11.2015, 09:57

-Licurici-

-Licurici- 1

16.11.2015, 11:05

miki_a

miki_a 1

17.11.2015, 11:15

Esti plina de idei si retete surpriza! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!