Surimi cu garnitura de orez

de lia maria in Fructe de mare, 1 Sep 2010 | 20034 vizualizari

 

Un meniu usor si delicios, pentru toti bucatarasii iubitori de fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 400g surimi
  • ½ lamaie
  • 1 ou
  • 100ml apa
  • 150g faina
  • 1 praf cayeen
  • 1 praf curry
  • Sare
  • Piper alb
  • Ulei de palmier pt prajit
  • Pt. garnitura de orez:
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 100g mazare verde congelata
  • 1 lingura ulei masline
  • Sare
  • Piper alb
  • Pt décor:
  • 100g rosii
  • Praz
  • Patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Surimi cu garnitura de orez:

Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.

Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat.

Punem intr-o tigaie uleiul de palmier si cand este bine incins prajim surimi-urile pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.

Cand am terminat de prajit, tragem cratita de pe foc si in uleiul incins, adaugam rosiile pentru décor, cam 10 secunde, nu mai mult, nu vrem sa se crape, ci doar sa se inmoaie o ideie si sa-si schimbe putin culoarea dupa care le scoatem cu o paleta pe servet de hartie.

Punem intr-o cratita apa cu sare si ulei iar cand da in clocot, adaugam mazarea. Lasam pana ajunge dinnou la punctul de fierbere si adaugam si orezul. Acoperim cratita cu o folie de aluminiu, punem si capacul si din acest moment, lasam la fiert exact 10’, dupa care oprim focul si indepartam capacul, dar lasam acoperita cratita cu folia, inca 15’. Timp in care orezul va absorbi tot lichidul ramas, iar bobul va ramane intreg. Amestecam putin, deoarece mazarea va ramane deasupra, nu va fie frica, bobul nu se va sparge, iar garnitura, va fi gata de servit.

Aranjam pe platou, un turnulet de orez, cateva bucati de surimi, intregi, cateva taiate, decoram cu rosii,  praz si  patrunjel si :

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48762
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48763
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48764
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48765
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48766
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48767
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48768
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48769
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48770
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48771
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48772
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48773
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48774
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48775
retete culinare - Surimi cu garnitura de orez 48776

COMENTARII (23)

lia maria 1

05.11.2010, 17:08

mihaelar multumesc

lia maria 1

05.11.2010, 17:09

gabitamultumesc

elena1988 1

13.02.2011, 18:20

spre rusinea mea, nu stiu ce sunt aia surimi, adica din ce sunt facuti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55