Sushi

de xana in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2014 | 1750 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca sotul a pregatit sushi, eu doar l-am ajutat(mult!!) :) Este prima data cand facem in casa si a fost nepaipomenit de bun! Sper ca am reusit sa explic pe inteles toti pasii.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de alge Nori uscate
  • 400 gr orez pentru sushi(are bobul rotund)
  • 3-4 linguri de otet pentru sushi(are deja zahar)
  • 1 bucata de ghimbir proaspat de vreo 4-5cm
  • 1 castravete mediu proaspat
  • jumatate de morcov
  • 4 bastonase surimi
  • 1 felie de ananas proaspat
  • 75 gr somon afumat
  • 6 creveti fierti
  • 4-5 linguri de sare
  • 5 linguri otet
  • sos de soia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi:

Incepem prin a pregati ghimbirul astfel: ii curatam coaja, il taiem in felii subtiri apoi feliile le taiem in bastonase cat mai subtiri. Punem putina apa cat sa-l acopere si cele 5 linguri de sare, apoi amestecam pana se dizolva sarea si-l lasam deoparte cel putin o ora(ideal ar fi de pe o zi pe alta, eu nu am avut acest timp). Il spalam bine de toata sarea si il punem la fiert timp de 20 de minute cu cele 5 linguri de otet(daca aveti mai mult timp la dispozitie, puneti ghimbirul la fiert in apa simpla iar dupa ce a fiert il tineti in otet de pe o zi pe alta).

In acelasi timp putem pregati si orezul: il spalam bine si il punem intr-o oala cu apa, pentru fiecare masura de orez, o masura si jumatate de apa(masura mea a fost o cana). Il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba il lasam un minut la foc mare, apoi dam focul la mic, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba timp de 15 minute. Nu se amesteca deloc in orez cat timp e pe foc. Dupa cele 15 minute, rasturnam orezul pe o tava, avand grija sa nu radem fundul oalei(va ramane un strat de orez prins pe fundul oalei pe care nu il vom folosi), il intindem cu ajutorul unei linguri si adaugam otetul pentru sushi, apoi amestecam bine.

Castravetele, morcovul si ananasul se taie in bastonase subtiri(morcovul mai subtire decat castravetele si ananasul) iar somonul in bucati.

Incepem asamblarea astfel: pe un covoras de bambus folosit pentru a rula sushi, intindem o foaie de Nori, apoi 2-3 linguri de orez pe care il apasam si intindem cu degetele astfel in cat sa formam un strat nici prea subtire nici prea gros de orez, lasand una din marginile algei, cca 2 centimetri fara orez. Orezul fiind foarte lipicios vom avea nevoie de un castronas cu apa alaturi pentru a inmuia din cand in cand degetele. Pe marginea algei ce are orez, nu cea care va ramane fara, insiram 3 creveti, apoi 2 bastonase de castravete si putin din ghimbir. Prindem covorasul si alga in acelasi timp si incepem sa rulam, apasand la inceput cu degetele ingredientele din interior pentru a nu se deplasa, apoi continuam sa rulam pana la capat, ajutandune de covoras si strangand usor dealungul sulului de sushi. Cand am ajuns la capatul algei, cel fara orez, il udam putin cu apa si terminam de rulat.

Ingredientele din interior le puteti combina dupa prederinta. Eu am mai folosit somon, castravete, morcov si ghimbir sau surimi, castravete si ananas.

Se serveste alaturi de sosul de soia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sushi 299808
retete culinare - Sushi 299809
retete culinare - Sushi 299810
retete culinare - Sushi 299811
retete culinare - Sushi 299812
retete culinare - Sushi 299813
retete culinare - Sushi 299814
retete culinare - Sushi 299815
retete culinare - Sushi 299816
retete culinare - Sushi 299817
retete culinare - Sushi 299818

COMENTARII (26)

Panacris 1

23.02.2014, 16:58

Cocktail_of_Senses 1

03.03.2014, 23:53

Buna! Arata foarte bine reteta ta si chiar ma gandeam sa o incerc. Imi poti spune de unde ai achizitionat foile de alge Nori uscate?

xana 1

04.03.2014, 00:19

Buna Teodora, ma bucur ca vrei sa incerci reteta! Eu nu sunt in Romania asa ca nu-ti pot spune exact unde poti gasi algele. Poti incerca in Auchan, acolo vazusem cand am fost acasa multe lucruri care nu se gasesc usor gen sos de peste si poate sunt si alge.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D