Tabouleh:Salata cu cuscus

de -Miti- in Salate, 26 Oct 2010 | 10892 vizualizari

 

sac...eu tot Tabouleh o sa-i zic...Am invatat reteta aceasta de la Sylvia Molnar,o unguroaica ce dadea lectii de gatit la o scoala culinara din Vancouver. Nimeni nu a avut niciodata vreo problema ca i-am spus Tabouleh. Eu sub denumirea aceasta am cunoscut-o si asa o predau mai departe. Bineinteles ca m-a atentionat cineva(de pe meleagurile noastre,de unde altundeva) -chiar intr-un fel rautacios si superior- ca nu asa se face tabouleh. Asta e o versiune adaptata pentru gustul canadienilor,care mi-a placut si mie.
Oricum s-o numi,e salata mea favorita in timpul verii cand rosiile sunt de gradina si toate celelalte sunt proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 legaturi de patrunjel tocat marunt3 linguri de menta
  • 4 rosii taiate in cubulete
  • 1 ceapa taiata marunt sau 3-4 cepe verzi
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri de ulei de masline
  • o portie de cuscus
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o cana cuscus
  • 1 1/2 apa fierbinte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh:Salata cu cuscus:

Se fierbe apa si se adauga peste cuscus.
Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita.
Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa.
Amesteca toata ingredientele.
Serveste cu lipii libaneze.

 

COMENTARII (13)

Xandrinne

Xandrinne 1

25.07.2014, 10:20

Delicioasa, o s-o incerc si eu

Xandrinne

Xandrinne 1

30.11.2014, 20:16

Am facut-o, de mai multe ori, am pus-o si aici, pe Bucataras. Este minunata!!

cristeena20

cristeena20 1

26.03.2015, 11:55

Dar e chiar asta reteta de tabuleh!1 si e foarte buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!