Taci si inghite

de Merisor in Mancare copii, 19 Mai 2014 | 6658 vizualizari

 

A propus Simona reteta in concurs si mi-a facut pofta, asa ca am apelat la multicookerul din dotare si am prestat si eu bunaciunea asta.
Multumesc, Simonel pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 2 cani apa
  • 2 cani malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 150 gr branza telemea mixta
  • 1 carnat de casa
  • 4 oua
  • 50 gr cascaval
  • smantana pentru servit(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Inainte de a ne apuca de prepararea mamaligii pregatim celelalte ingrediente, adica sfaramam branza si prajim carnatul.

Punem laptele, apa si sarea in vasul multicookerului.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 30 de minute.

Cand lichidul din vas incepe sa fiarba adaugam putin cate putin malai si amestecam energic cu spatula, sa nu se formeze cocoloase. Pentru cine are, este bun un tel de silicon.

Dupa epuizarea malaiului putem sa punem capacul vasului si sa mai mestecam doar din cand in cand in mamaliga. Aceasta nu se va prinde de peretii vasului.

La final, cand a expirat timpul, adaugam untul si amestecam pana cand acesta se va topi si se va incorpora in mamaliga.

Rasturnam mamaliga pe un platou, stergem peretii vasului cu un servetel absorbant si ungem vasul cu putin unt.

Punem un rand de mamaliga in vas, apoi carnatul taiat feliute, inca un rand de mamaliga, branza si terminam cu un rand de mamaliga.

Umezim un poloinc cu apa si facem patru adancituri in mamaliga.

In fiecare adancitura vom pune cate un ou.

Asezam vasul in aparat si il conectam la sursa de curent. De la butonul MENU  setam programul BAKE pentru 30 de minute(de la butonul COOKING TIME) si temperatura la 180 de grade( de la butonul TEMPERATURE).

Dupa expirarea timpului, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si cu ajutorul unei spatule de silicon sau de lemn, portionam mamamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Xandrinne 1

19.05.2014, 23:11

Criss 1

20.05.2014, 05:41

JulyCris 1

20.05.2014, 09:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite