"Taci si înghite"

de Gicuta69 in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2016 | 12929 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa care te lasa fara cuvinte... doar taci si-nghiti :)


 


 

 

INGREDIENTE

  • 350 g carnat si carne afumata (de casa)
  • 200 g telemea
  • 3 oua
  • 150 g cascaval
  • Pentru mamaliga:
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 250 g malai
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan (optional)
  • 1/2 lgț.sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Taci si înghite":

Din apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit.

Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie, carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit 7-8 minute fara sa adaug ulei. Intr-un vas yena, am pus jumatate din mamaliga si am nivelat.

Am presarat branza rasa apoi am pus amestecul prajit. Am acoperit cu restul de mamaliga si am nivelat din nou. Deasupra am pus cascavalul ras apoi am facut trei adancituri cu un polonic. In fiecare adancitura am spart cate un ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute. Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Taci si înghite" 425239
retete culinare - "Taci si înghite" 425240
retete culinare - "Taci si înghite" 425241
retete culinare - "Taci si înghite" 425242
retete culinare - "Taci si înghite" 425243
retete culinare - "Taci si înghite" 425244
retete culinare - "Taci si înghite" 425245
retete culinare - "Taci si înghite" 425246
retete culinare - "Taci si înghite" 425247
retete culinare - "Taci si înghite" 425248
retete culinare - "Taci si înghite" 425249
retete culinare - "Taci si înghite" 425251
retete culinare - "Taci si înghite" 425252
retete culinare - "Taci si înghite" 425253
retete culinare - "Taci si înghite" 425254

COMENTARII (24)

mirela0911 1

31.01.2016, 12:03

Tac si inghit, in sec!

Rux 1

31.01.2016, 20:07

O mare bunatate! Gicuta

Zamfira 1

02.02.2016, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29