Taci si inghite ardelenesc

de CameliaR in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2015 | 7448 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Motanel. El spune in descriere ca reteta originala nu are in compozitie carnati si afumatura si din acest motiv a numit aceasta bunatate 'Taci si inghite ardelenesc'. Eu am folosit doar carnaciori asa ca am numit-o la fel. A iesit o minunatie. Reteta este cu 3 oua, dar eu am folosit doar 2 pentru ca nu am mai avut. :) Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.

 

INGREDIENTE

  • 2 carnaciori
  • 1 cana cu malai
  • 3 cani cu apa
  • 1 lingurita de sare
  • 3 oua
  • 1 bucatica de branza de vaca
  • 1 bucatica de cascaval
  • 200 g smantana cu 25% grasime
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite ardelenesc:

Pentru inceput taiem carnaciorii in bucati potrivite si ii prajim intr-o tigaie incinsa. Nu avem nevoie de ulei deoarece isi vor lasa carnaciorii grasimea. Lasam la foc potrivit pana se rumenesc iar apoi ii scoatem pe servetele absorbante. Punem apa la fiert cu lingurita de sare si putin ulei de masline. Cand este gata o lasam la racit aproximativ 15 minute. Intre timp dam pe razatoare bucatica de branza si cea de cascaval,apoi le amestecam cu smantana. Intr-un vas termorezistent punem un strat de mamaliga,peste care punem un strat din compozitia de branzeturi cu smantana si asezam uniform jumatate din cantitatea de carnaciori. Se mai pune inca un strat de mamaliga peste care punem restul de compozitie de branzeturi cu smantana si asezam uniform feliile de carnaciori. Acoperim cu restul de mamaliga si radem deasupra cascaval. Introducem vasul in cuptorul preincalzit si lasam la 180 grade C pana incepe sa se rumeneasca putin la suprafata. Scoatem tava din cuptor si facem trei adancituri cu un polonic. In fiecare adancitura vom pune cate un ou spart. Introducem din nou vasul la cuptor si il lasam pana ouale se rumenesc frumos. Se lasa putin la racit. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Serviti cu smantana.

2

Puteti pune si bacon sau orice fel de afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu brinza si marar