Taci si inghite cu oua de prepelita

de Moni_alex in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 1722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litru lapte de 3.5 % grasime
  • 500 g malai
  • o lingurita sare
  • 100 g unt
  • 200 g smantana
  • 500 g telemea de vaca + capra
  • 12 oua de prepelita
  • 100 g cascaval pentru ras deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite cu oua de prepelita:

Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale.

Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana.

Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva cubulete de unt si deasupra se pune si cealalta jumatate de mamaliguta.

Se fac cuiburi in mamaliguta cu o lingura si se pun ouale de prepelita.

Peste fiecare ou se pune un cubulet mic de unt.

Se introduce la cuptor la foc mediu aprox. 35-40 minute pana se fac ouale si se rumeneste compozitia.

Dupa 30 min se scoate compozitia din cuptor si se presara cascaval ras apoi se mai baga la cuptor pentru 10 min.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi branza de capra sau de bivolita, dupa preferinte

2

se poate servi atat calda cat si rece

RETETA IN IMAGINI

Taci si inghite cu oua de prepelita-0
Taci si inghite cu oua de prepelita-1
Taci si inghite cu oua de prepelita-2

COMENTARII (17)

DIANA B

DIANA B 1

23.06.2015, 11:12

Moni_alex

Moni_alex 1

23.06.2015, 11:59

multumesc!

silvi0ara

silvi0ara 1

23.06.2015, 12:24

Arata apetisant,sigur merita incercat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!