Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei

de Doralinda in Pt. paste, 12 Mai 2013 | 5114 vizualizari

 

Pastele chiar nu erau pe lista mea, dar de cand mi-am cumparat o carte de bucate al unui chef renumit din Grecia, mi-am schimbat parerea!!! Daca veti incerca cateva din retetele mele, veti intelege de ce.....:)
Aceasta reteta a e atat de simpla, pe atat de sanatoasa! Nu credeam ca voi putea manca dovlecei cruzi! Si totusi.......

 

INGREDIENTE

  • 500 gr tagliatele
  • 300 gr rosii chery
  • 2 bucati de branza mozzarela
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • Ptr pesto din dovlecei aveti nevoie :
  • 5 dovlecei taiati bucati mici
  • 1 ceasca (de cafea) de branza parmezan ras
  • jumatate ceasca(aceiasi cu care ati masurat parmesanul) ulei masline
  • 2 bucati usturoi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 linguri patrunjel tocat marunt
  • 3 linguri menta proaspata tocata maru t
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei:

Taiati rosiile in doua, puneti-le intr-un vas rezistent la cuptor si stropiti cu putin ulei de masline, sare si piper si lasati sa se rumeneasca la cuptorul incins in prealabil la 220C ptr cca 12 min.

Ingredientele ptr pesto din dovlecei, puneti-le intr-un mixer si tocati-le pana devine aproape ca un pureu. Fierbeti tagliatelele in apa sarata in timpul indicat pe cutie, apoi cand sunt gata, le strecurati. Puneti pesto din dovlecei intr-un vas adanc, pe foc, si cand s-a incalzit, adaugati si tagliatelele fierte si amestecati. Puneti apoi rosiile si mozzarela taiata in bucati mici, si amestecati din nou dupa care e gata de servit!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Parmesan puteti sa puneti mai mult daca va place gustul mai puternic!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Doralinda 1

12.05.2013, 23:20

Danakarin, azi am luat pauza din bucatarie!!? Reteta am postat-o ieri seara!

Doralinda 1

12.05.2013, 23:21

Geanina

nadea68 1

26.06.2013, 21:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella