Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui

de merisor in Ficat, 9 Apr 2014 | 1698 vizualizari

 

Am poftit la sosul de leurda al lui Motanel si am executat imediat unul, dar dupa gustul meu.
A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea tagliatelelor:

  • 250 gr tagliatele
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare

Pentru prepararea ficatului de pui:

  • 1 kg ficat de pui
  • 100 ml ulei
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita cimbru maruntit
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 l apa
  • 3 linguri ketchup dulce

Pentru prepararea sosului de leurda:

  • 1/2 legatura leurda
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 50 ml vin alb demisec
  • 150 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui:

Pentru prepararea tagliatelelor, punem apa cu sare la fiert, iar cand atinge puctul de fierbere, adaugam tagliatelele.

Le lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu, dupa care scurgem apa fiarta si le trecem prin jet de apa rece.

Le scurgem de surplusul de apa si le punem intr-un vas termorezistent.

Pentru prepararea ficatului de pui, punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere introducem in ea ficatul de pui spalat si curatat.

Il lasam cateva minute dupa care il punem intr-o sita sa se scurga apa.

Punem uleiul intr-o tava si asezam ficatul de pui pe care il vom condimenta si sara dupa gust. Eu l-am condimentat cu cimbru, boia dulce de ardei, busuioc si sare.

Adaugam si foile de dafin si dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Pe la jumatatea timpului, scoatem tava din cuptor si intoarcem ficatul pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule de lemn.

Spre finalul timpului, stropim ficatul de pui cu ketchup diluat cu putina apa.

Pentru prepararea sosului de leurda, punem untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc, iar cand se topeste, adaugam ceapa tocata marunt si o calim cateva minute mestecand continuu.

Cand ceapa devine translucida, adaugam leurda tocata marunt, foaia de dafin, amestecam de cateva ori, apoi adaugam vinul si lasam sa fiarba pana aproape se evapora(8-10 minute).

Intr-un bol diluam faina cu apa si o vom adauga in vasul de pe foc, mestecand continuu.

Cand faina si-a dublat volumul, adaugam nucsoara si piperul, potrivim de sare, mai lasam cateva minute pe foc, dupa care dam vasul deoparte.

Turnam acest sos peste tagliatele si asezam ficatul de pui deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se mai poate da si la cuptor vasul cu preparatele asezate in el, doar pentru cateva minute(5-10), atat cat sa se imprieteneasca ingredientele.

2

Foile de dafin se vor scoate dupa aproximativ 15 minute de preparare, pentru a nu deveni amare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309961
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309963
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309964
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309965
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309966
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309967
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309969
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309970
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309971
retete culinare - Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui 309972

COMENTARII (38)

Rocsi 1

09.04.2014, 20:19

Arata bine

simona72 1

09.04.2014, 20:34

Super deliciu!!

merisor 1

09.04.2014, 20:43

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D