Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher

de AlexTeacher in Fructe de mare, 25 Iun 2015 | 4445 vizualizari

 

Am mancat aceasta reteta in Bacau, intr-un local numit Piazzetta. Am fost atat de surprins incat am asteptat ca bucatareasa sa termine tura ca sa o felicit si ca sa facem o poza. Si avand in vedere ca desi nu sunt o persoana pretentioasa la mancare, am luat multe tzepe mancand in restaurantele din draga noastra Romanica. Asa ca de fiecare data cand am drum in Bacau, ma opresc la acest local cochet, micut, cu look Sicilian si savurez o portie din aceste paste. Enjoy dragilor!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • Ou – 1 buc
    • Faina – 100 g
    • Ulei de masline – 1 lingurita
    • Sare – dupa gust
    Pentru sos:
    • Lamele de calamar (prefiert) – 2-3 buc
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Unt – 30 g
    • Vin alb, demisec – 30 ml
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Usturoi – 2 catei
    • Parmezan – 50 g
    • Ciuperci brune – 3-4 buc
    • Sare si piper alb dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher:

  •  
    • Asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa;

    • Adauga sarea si uleiul de masline, si cu ajutorul unei furculite amesteca oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata;

    • Incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor, si de cate un praf de faina de pe margini de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini;

    • Aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min;

    • Dupa 20 de min il scoatem si presaram putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea;

    • Introducem bucata in partea stanga, pentru a o intinde;

    • Incepem de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presaram putina faina pe foaie si scadem un nivel de grosime;

    • Dupa ce-am intins foaia o trecem in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiem cu forma de tagliatele;

    • Le lasam la uscat;

    • Curatati bine calamarul prefiert si taiati lamele cuburi;

    • Tocati usturoiul marunt, iar ciupercile taiati-le cuburi potrivite;

    • Puneti apa cu sare la fiert, iar in momentul in care aceasta a dat in clocot, fierbeti pastele pentru cca 1 minut;

    • Scurgeti-le apoi intr-o sita si stropiti-le cu putin ulei cu masline ca sa nu se lipeasca;

    • Incingeti uleiul si untul in tigaie si adaugati cuburile de calamar si ciuperci in aceasta;

    • Adaugati usturoiul, cimbrul si asezonati cu sare si piper;

    • In momentul in care atat ciupercile cat si calamarul este gatit, stingeti cu vin alb si lasati la redus cca 30 sec;

    • Adaugati smantana de gatit si amestecati bine pentru cca 1 minut, pana ce compozitia se va inchega;

    • Adaugati apoi tagliatelele in sos si amestecati de cateva ori pana ce sosul va intra in paste;

    • Luati de pe foc puneti in farfurie si radeti parmezan deasupra;

    • Consumati preparatul cat este fierbinte;

      Pofta buna !

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

laura_n 1

26.06.2015, 14:17

deci...zici ca pentru paste te opresti acolo )))

- Andreea - 1

27.06.2015, 09:59

Super

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu surimi