Tagliatele Pad Thai

de Lia_ in Spaghete, 23 Mai 2014 | 2184 vizualizari

 

Daca o reteta noua pentru noi trece cu brio de bariera conservatorismului sotului meu privind gusturile noi, inseamna ca trebuie adaugata la lista de favorite. De vreo doua luni de cand am descoperit-o, nici o forma de paste pe care as cumpara-o nu am mai preparat-o cu sos de rosii sau albe, carbonarra. N-am cautat despre "noodles", din restaurantele chinezesti, cum le prepara ei, dar seamana mult la gust cu acestea. Noodles sunt preferatele mele din chinezesc. Spun ca este o reinterpretare, pentru ca in forma aceasta a trecut de filtrul unei simpatice americance, nu mai conteaza cine, care a adaptat pe alocuri cea mai populara reteta thailandeza numita Pad Thai. Nu numai ca da dependenta, dar puteti crede ca in timp ce fierb pastele si se scurg de apa in care au fiert, restul deja va fi gata si doar le mai invartiti impreuna 3 minute?

 

INGREDIENTE

  • 200g Tagliatele
  • sare, apa pentru fiert pastele
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • sos chilli
  • 5 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura patrunjel sau 1/2 coriandru
  • 1/3 ceasca alune sarate
  • felii lime
  • OPTIONAL: pastrama din piept de pui homemade
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele Pad Thai:

1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs.

2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste.

3. Se taie partea alba a cepei marunt, iar frunzele verzi lungi de 2 cm.

4. Se zdrobeste usturoiul.

5. Se bat bine ouale cu o furculita.

6. Se taie cuburi mici pastrama.

7. Intr-o tigaie incapatoare se incinge 1 lingura de ulei si se calesc 30 de secunde cuburile de ceapa alba si pastrama. Se rastoarna deasupra ouale si se intoarce cu o paleta oul, obtinandu-se o omleta moale. Optional se pune un praf de sare. Se scoate pe o farfurie.

8. In aceeasi tigaie se topeste untul. Se rastoarna tagliatelele scurse bine de apa si se calesc 30 de secunde. Se adauga frunzele de ceapa verde, se calesc alte 30 de secunde si apoi sosul pregatit la pasul 1. Se adauga si oul. Se amesteca si se scutura tigaia periodic si se coc pana se inmoaie, cam 3 minute.

9. Se pune o portie in farfurie si se presara cu alune si verdeata tocata nu foarte marunt.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Este o reteta gata in 15 minute, incredibil de buna la gust chiar si cu paste romanesti.

RETETA IN IMAGINI

Tagliatele Pad Thai-0
Tagliatele Pad Thai-1
Tagliatele Pad Thai-2
Tagliatele Pad Thai-3
Tagliatele Pad Thai-4
Tagliatele Pad Thai-5
Tagliatele Pad Thai-6
Tagliatele Pad Thai-7

COMENTARII (25)

Lia_ 1

24.05.2014, 22:00

Fetelor

simonacallas 1

05.06.2014, 05:26

Foarte frumos prezentate si cu mult bun gust, m-ai convins sa le prepar si eu

Lia_ 1

05.06.2014, 07:50

Simona, nu spun povesti, acum numai asa prepar pastele. asa vor ai mei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41