Tagliatelle con Salsa Bolognese

de Sidy in Paste, 16 Feb 2012 | 4048 vizualizari

 

Paste cu sos Bolognese este probabil cel mai faimos fel de mancare din Italia care se prepara si in străinătate.
Sigur aceasta nu este reteta autentica pentru alla Bolognese , dar este destul de aproape de original si se prepara pe la noi.
Există însă nenumărate retete. Aceasta are asemănări mai mult sau mai putine ca fel de mâncare cu taitei Bolognese gătiti în afara Italiei.Dar niciodata nu va fi servit cu spaghete!

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g carne tocata vita
  • 250 g carne tocata porc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 6 catei usturoi
  • 1 telina mica
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta gogosari
  • 1 cons.rosii in sos tomat
  • 100 ml vin
  • 1 lingurita oregano
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con Salsa Bolognese:

Curatam legumele dupa care le tocam marunt sau le dam pe razatoare.

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si putin cate putin din carnea tocata si amestecata, astfel incat toata sa se poata rumeni uniform pe toate partile.

Cand carnea este bine patrunsa adaugam ceapa, morcovul, telina, usturoiul rase si amestecam 4-5 minute pina vor fi si acestea bine patrunse.

Adaugam apoi pasta de tomate, cea de gogosari si vinul si lasam sa fiarba la foc mic pina se evapora vinul.

La final adaugam rosiile tocate marunt si sosul lor si lasam sa dea un clocot.

Asezonam cu oregano, patrunjel verde, sare si piper.

Intre timp si pastele au fost fierte 8 minute in apa cu putina sare si o lingura cu ulei.

Strecuram apa de pe ele si adaugam sosul bolognese, peste pastele puse pe farfurie

Presaram putin patrunjel verde tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Normal,sosul bolognese se tine la cuptor  aproximativ 2 ore, la foc cat mai mic, sa scada sosul.

2

Din cand in cand  amestecam, iar daca se usuca prea mult sosul mai adaugam suc de rosii, putin cate putin. Sosul Bolognese nu trebuie sa aiba zeama foarte multa. Trebuie sa se caramelizeze si sa nu curga foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con Salsa Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Farfalle a la bolognese