Tagliatelle cu chifteluțe in sos

de AndrutzaP in Paste, 14 Iun 2016 | 2573 vizualizari

 

   O cina rapida, gustoasa si satioasa. Gatirea chiftelutelor la cuptor le face mai sanatoase pastrand, totodata, gustul lor specific si bunnnnnn.

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • Sos
  • 1 conserva de 400 g rosii cuburi
  • 100 ml rosii pasate in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 200 g tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu chifteluțe in sos:

   Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure.

   Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele.

   Din amestecul de carne se formeaza chiftelute mici, bilute, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

   Chiftelutele se coc la 200 grade pentru aproximativ 30 minute.

   Sosul

   Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu usturoiu tocat marunt. Cand acestea incep sa se inmoiae se adauga rosiile cuburi si sosul de rosii si se calesc impreuna pentru 10 minute. Cand au scazut se adauga 1 cana de apa si se continua fierberea pentru inca 15 minute.

   Se condimenteaza dupa gust si se adauga chiftelutele deja coapte.

   Sosul impreuna cu chiftelutele se mai lasa pe foc circa 5-7 minute, pana se intrepatrund aromele.

   Tagliatellele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

   Se servesc fierbinti presarate cu parmezan sau patrunjel, dupa preferinta.

   Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Chiftelutele le puteti si praji.

2

Sosoul cu chiftelute poate fi consumat si ca atare, fara tagliatelle, sau in combinatie cu cus-cus, mamaliguta, lipii

3

Puteti folosi usturoi mai putin, daca nu va place atat de mult gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chifteluțe in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

14.06.2016, 20:57

Cat de bune si satioase!

adry88 1

14.06.2016, 21:46

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu smantana