Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie

de CulinaryRainbow in Paste, 26 Mar 2015 | 837 vizualizari

 

Probabil știți deja că ador aluaturile dospite dar și cele fragede. Când mă apuc de făcut produse de patiserie sunt precum un copil care se joacă cu o bucată de plastelină. Așa sunt eu. Îmi place să simt cum se formează aluatul, să-l frământ, să-i simt consistența, să-l modelez, să-l văd cu crește și cum se coace în cuptor. Ce-i drept, mama mă lăsa mereu să mă joc cu aluatul atunci când pregătea vreo bunătate la cuptor sau când făcea gogoși.

Totuși, evitam să fac paste făinoase deși ador pastele făcute în casă. Îmi era destul de greu să le pregătesc după metodele rudimentare, mai ales că aluatul pentru cele pregătite 100% de mână trebuie să fie mai tare, fără elasticitate, pentru a obține paste de calitate.

Acum am jucărie nouă pe care mi-e tare drag s-o flolosesc. O mașină de paste proaspete care-mi ușurează mult de tot munca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru pastele sfeclă roșie:
  • 750 g făină ( eu am folosit făină de la moară )
  • 250 ml suc proaspăt de sfeclă ( este bine să mai aveți la îndemână 50 ml de suc pentru orice eventualitate )
  • 1 ou
  • Ingredientele pentru pastele cu leurdă:
  • 750 g făină
  • 250 g leurdă
  • 1 ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie:

Înainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic, asemănător celui pentru pâine sau cozonac. Dacă urmează să tăiați aluatul cu tăietorul ( pintenele ) pentru paste sau cu un cuțit, este nevoie doar să adăugați făină în plus pentru a ajunge la consistența necesară. Așa cum am mai spus, în cazul acesta aluatul trebuie să fie destul de tare, să pară puțin uscat.
Acum să trecem mai departe. :)

Pentru a obține pastele vișinii, am cernut făina într-un castron încăpător, am adăugat oul și 250 ml din suc proaspăt de sfeclă. Am frământat până când am obținut un aluat compact și ușor elastic. Până aici, nimic complicat.

Pentru pastele verzi, însă, este necesar să opărim leurda în apă cu sare ( nu mult, în jur de 30 de secunde în apa clocotită ) și să o tocăm. Eu am făcut-o pastă cu ajutorul mixerului vertical. În continuare, am procedat la fel ca și în cazul pastelor roșii.

De aici, e joacă de copii. :)

Am împărțit fiecare aluat în 4-5 bucăți. Cu mâna i-am dat o formă cât de cât dreptunghiulară, l-am pudrat cu puțină făină și am început să fac tagliatelle colorate.

Dacă v-au plăcut tagliatelele mele, să știți că le puteți savura alături de minunatele fructe de mare, un sos de dovlecel sau de ce nu, poate vă plac preparatele picante, așa că puteți pregăti delicioasele paste aglio e olio e peperoncino.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373091
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373092
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373093
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373094
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373095
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373096
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373097
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373098
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373099
retete culinare - Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie 373100

COMENTARII (25)

CulinaryRainbow 1

05.04.2015, 17:58

Sim0na 1

08.04.2015, 13:35

Cat de frumoase sunt pozele! Buna idee.. trebuie sa pun si eu la munca masina aia care zace de multi ani in cutie

CulinaryRainbow 1

08.04.2015, 14:23

Păcat! Eu mai bine fac paste acasă, decât să le cumpăr.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D