Tagliatelle cu pui

de Irina in Pui, 24 Feb 2015 | 851 vizualizari

 

Cand am pregatit tagliatellele cu pui, aveam in cap o mancare chinezeasca. Suntem fani, ne place jocul de culori din farfurie si faptul ca o gatim extrem de rapid. Plus ca, datorita timpului scurt de preparare la foc, e o mancare sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui
  • 2 morcovi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2 felii ghimbir proaspat
  • sare
  • sos de soia
  • sos dulce-picant
  • ulei de masline extravirgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui:

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi.  Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri.

Am curatat legumele, dupa care le-am taiat: morcobii rondele oblice, ceapa ca pe niste bastonase, usturoiul pe lungime, iar ghimbirul l-am tocat marunt.

Am pus wok-ul la incins, la foc iute si am adaugat ulei. Am pus intai usturoi si ghimbir si am amestecat, dupa care am adaugat carnea de pui. Am lasat-o pana s-a facut pe toate partile si am scos-o intr-un bol.

In uleiul ramas in wok am pus ceapa si morcovul la calit, pret de 2 minute, am adaugat carnea peste si am condimentat cu sare.

Tot acum am adaugat sosul de soia si sosul dulce-iute, am amestecat cat sa se intrepatrunda aromele si am oprit focul. 

Puteti pune carnea cu sosul si legumele peste paste si sa le amestecati. Sau, daca preferati, le lasati separat si in momentul cand le serviti adaugati peste o mana de paste puiul cu legume.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatelle cu pui 368529
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368530
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368531
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368532
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368533
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368534
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368535
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368536
retete culinare - Tagliatelle cu pui 368537

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

25.02.2015, 08:58

mirela0911 1

25.02.2015, 19:34

Rapid si delicios!

Bya Ralu 1

27.02.2015, 19:31

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21