Tagliatelle cu pui

de Irina in Pui, 24 Feb 2015 | 2575 vizualizari

 

Cand am pregatit tagliatellele cu pui, aveam in cap o mancare chinezeasca. Suntem fani, ne place jocul de culori din farfurie si faptul ca o gatim extrem de rapid. Plus ca, datorita timpului scurt de preparare la foc, e o mancare sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui
  • 2 morcovi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2 felii ghimbir proaspat
  • sare
  • sos de soia
  • sos dulce-picant
  • ulei de masline extravirgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui:

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi.  Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri.

Am curatat legumele, dupa care le-am taiat: morcobii rondele oblice, ceapa ca pe niste bastonase, usturoiul pe lungime, iar ghimbirul l-am tocat marunt.

Am pus wok-ul la incins, la foc iute si am adaugat ulei. Am pus intai usturoi si ghimbir si am amestecat, dupa care am adaugat carnea de pui. Am lasat-o pana s-a facut pe toate partile si am scos-o intr-un bol.

In uleiul ramas in wok am pus ceapa si morcovul la calit, pret de 2 minute, am adaugat carnea peste si am condimentat cu sare.

Tot acum am adaugat sosul de soia si sosul dulce-iute, am amestecat cat sa se intrepatrunda aromele si am oprit focul. 

Puteti pune carnea cu sosul si legumele peste paste si sa le amestecati. Sau, daca preferati, le lasati separat si in momentul cand le serviti adaugati peste o mana de paste puiul cu legume.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu surpriza