Tagliatelle cu sos

de lacri in Paste, 12 Mar 2010 | 2119 vizualizari

 

Aceasta reteta o fac mereu ,este simpla si buna. Eu am folosit paste proaspete ,mai precis taitei lati cumparati,dar se pot folosi si altfel de paste,noua ne plac acestea foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • -200 gr bacon
  • -1 ceapa mica
  • -1/2 ardei gras
  • -400 ml suc de rosii
  • -500 gr tagliatelle(paste)
  • -ulei pentru prajit
  • -sare
  • -boia iute
  • -o lingura de unt(se poate si fara)
  • -ulei de masline
  • -parmigiano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos:

Se taie ceapa si ardeiul marunt,baconul se taie cubulete.Separat intr-o cratita mica se pune un pic de ulei iar cand este incins se pune ceapa si ardeiul se lasa un pic sa se inmoaie ,dupa care punem baconul si lasam sa se patrunda bine adaugam un pic de sare iar cand baconul a prins o culoare aurie punem sucul de rosii,dupa care lasam sa fiarba impreuna 5 minute.


Separat intr-o oala mai mare se pune apa un pic de sare si se pune pe foc la fiert.In momentul in care apa fierbe se pune pasta si se lasa la fiert atat cat scrie pe pachet.Cand este fiarta se pune in strecuratoare se scurge,iar in oala in care au fiert pastele se pune untul(doar cine doreste ,mie imi place)dupa care se pun pastele,amestecam usor sa se patrunda aroma untului dupa care adaugam sosul.Eu am pus in farfurie pastele amestecate cu sosul ,iar deasupra am pus parmigiano,boia iute si un pic de ulei de masline.

 

COMENTARII (7)

lacri 1

13.03.2010, 09:49

Da sunt foarte bune,multumesc.

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:42

elena1988 1

25.03.2011, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!