Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri

de paprikaandcinnamon in Paste, 24 Oct 2015 | 200 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de paste si cum sunt mare iubitoare de lactate era si normal sa fac paste cu sos de branza.

 

INGREDIENTE

  • Tagliatelle (pentru 4 portii)
  • 200g branza topita (eu am folosit cuburi de 100g de la hochland, varianta cu smantana)
  • 500g ciuperci champignon proaspete (sau o conserva mare de ciuperci)
  • 1/2 cana lapte
  • 200g smantana 12%
  • 50g telemea sarata (optional)
  • 50g jumeri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri:

Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau fermentate.

Dupa ce s-au fiert ciupercile, punem intr-un vas apa la fiert pentru tagliatelle. Cand da apa in clocot punem pastele la fiert si le lasam conform instructiunilor.

Tocam ciupercile nu foarte marunt.

Punem pe foc vasul in care vom face sosul (de preferat sa fie teflonat pentru ca nu se lipeste branza de el). Eu am folosit woc-ul pentru ca e teflonat si imi place ca sa face mancarea usor in el.

Punem in vas branza topita si laptele si amestecam pana ce se optione o pasta omogena.

Adaugam ciupercutele, smantana si telemeaua si amestecam.

Cand sosul s-a omogenizat, il luam de pe foc.

Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le adaugam peste sos.

Se servesc cu cateva bucatele de jumeri pe deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Jumerile eu le-am facut pe loc dintr-o bucatica de slanina pentru ca nu aveam jumeri in casa.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!