Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

de simona72 in Paste, 8 Sep 2013 | 5249 vizualizari

 

Iubesc pastele si in special pe acestea....a fost un pranz pe placul meu...din gama rapid si delicios, exceptand faptul ca vinetele le-am avut prajite in tigaia gril de dinainte...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata alba
  • 6 rotocoale de tagliatelle
  • 2 catei de ustuoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cutie de branza si smantana ceva fin de la Delaco
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 polonic din apa in care au fiert pastele
  • sare
  • piper
  • 1 lingura sos pesto
  • pt decor:
  • frunzulite proaspete de cimbru
  • fasii subtiri de cascaval
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco:

Vanata se spala, se sterge cu un prosop, se taie feliute si se prajesc in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline.Punem un vas cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot adaugam pastele si le fierbem al dente. Daca aveti feliutele de vinete facute dinainte totul merge f repede, in aprox 15 minute este gata masa. Usturoiul se curata, se taie marunt si se caleste 1 minut in 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga feliutele de finete pe care le-am taiat fasii groase de 1-1,5 cm. Se calesc toate inca 1-2 minute. Se adauga sosul pesto, branzica si smantana dilouata in apa in care au fiert pastele. Se mai adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa fiarba 2-3 minute, se verifica consistenta sosului, iar daca mai este nevoie mai adaugati apa. Luati pastele cu un cleste special direct din vasul in care au fiert si le puneti in sos. Amestecati usor si mai lasati pana incep sa fiarba toate si pastele au mai absorbit din lichidul din sos. Serviti calde cu frunzulite de cimbru si radeti cu ap de curatat legume cateva bucatele de cascaval. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

inlocuiti frunzulitele de cimbru cu ce va place, eu as fi vrut busuioc proaspat, dar nu am avut

2

in loc de cascavalul clasic folositi unul de consistenta tare gen pecorino sau parmezan, eu de data asta nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

oana1993 1

10.09.2013, 13:50

bianca92 1

17.10.2013, 22:41

Foarte bune. Nu am mai mancat vinete in combinatia aceasta dar cred ca sunt delicioase

Pushaa 1

28.01.2014, 13:18

bune tare!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu branza si verdeturi