Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac

de epurasha2bb in Dulciuri, 17 Feb 2010 | 3544 vizualizari

 

Ca desert aleg mai intotdeauna ceva cu ciocolata! de curand am incercat aceste tagliatelle de ciocolata care sunte delicioase in combinatie cu sosuri de fructe sau inghetata sau pur si simplu cu lapte ca si cerealele pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • 100 g tagliatelle de ciocolata,
  •  sirop de zmeura pt.topping,
  • cirese de cocktail fara samburi,
  • mure din dulceata,
  • inghetata de vanilie si ciocolata,
  • putin coniac.
  • Pt.bezea:
  • 1 albus si zahar pudra.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac:

Se pune apa la fiert si cand clocoteste se introduc tagliatellele de ciocolata si se lasa la foc mic cateva minute sa se inmoaie putin.Se scurg bine si se amesteca cu sirop de zmeura cu cirese din cocktail si cu mure din dulceata.


In momentul servirii se adauga mici nuci de inghetata de vanilie si ciocolata, o bezea inimioara(albusul batut spuma tare cu zaharul pudra , spritata pe o tava cu hartie de copt in forma de inimioare si lasata in cuptorul inclazit sa se usuce), si se picura cativa stropi de coniac ce se aprind cu un chibrit pentru efect.Apoi se sufla si se stinge.Se servesc la lumina lumanarilor si neaparat cu cineva drag!


Puteti aseza alaturi si scoici in care ati picurat putin acool parfumat pe care il flambati.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac 17799
retete culinare - Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac 17800
retete culinare - Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac 17801
retete culinare - Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac 17802
retete culinare - Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac 17803
retete culinare - Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac 17804

COMENTARII (34)

epurasha2bb 1

22.01.2013, 20:58

Bya Ralu 1

26.07.2013, 19:20

super

epurasha2bb 1

14.08.2013, 09:41

mersi Bya Ralu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!