Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2010 | 6264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • cca 400 g faina
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte
  • Pentru laptele condensat:
  • 130 ml apa fierbinte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri unt topit
  • 200 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat:

Clatite:

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din compozitie, cat sa acopere tigaia in strat subtire, se coc pe ambele parti.

Sosul de ciocolata:

Ciocolata se topeste la foc mic si se toarna lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.

Lapte condensat:

Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza la viteza mare pana se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de lichida, dar dupa cateva ore la frigider se va intari destul de mult.

Clatitele se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii late de 0.5 cm, obtinand astfel tagliatellele, pe care mai apoi le scaldam in sos de ciocolata si lapte condensat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

04.05.2010, 00:12

Bai...Natalia e Natalia...ei ii dau si camasa de pe mine. Bine...hai ca-ti fac, fara sa te pun la treaba. )

ela 1

04.05.2010, 00:13

miha vrei sa te dezbraci aici

Miha 1

04.05.2010, 00:32

Nu aici...mai la dos. Sa stii ca sufar de caldura, dar mai am si maieu pe sub camasa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni