Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure

de Satisfyyourcravings in Paste, 5 Apr 2014 | 2908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame tagliatelle
  • 50 grame bacon/ pancetta
  • 8 frunze de salvie
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 2 linguri alune de pădure, mărunțite
  • 1 mână parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de secunde pe parte. Se scot pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă untul rămas, în tigaie și când nu mai face spumă, se adaugă făina. Se amestecă cu un tel pentru a forma un roux. Se lasă la foc mediu spre mare până devine ușor arămiu. Se toarnă laptele, fulgii de chili și smântâna și se gătește până se îngroașă. Se adaugă parmezanul și alunele de pădure, apoi pastele. 

Daca sosul este prea gros, se mai adaugă puțin lapte. Se servesc împreună cu pieptul de pui învelit în Pancetta cu salvie si mere (http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-invelit-in-pancetta-cu-salvie-si-mere-58713.html), salvie crocantă, parmezan și alune de pădure. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle con sugo fresco di pomodoro