Tagliatelle integrale cu pui si smantana

de Miha in Paste, 30 Iun 2010 | 6048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle:
  • 1 ou
  • 150 g faina integrala
  • 3 linguri apa calduta
  • Pentru sos:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 300 g smantana
  • 100 g mazare 
  • sare si piper
  • Pentru cosuletul de decor:
  • ~300 g aluat de paine inegrala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle integrale cu pui si smantana:

Pentru cosulet:

Aluatul framantat si dospit se intinde pe fundul unui ceaun foarte bine uns cu ulei. Marginile se incretesc din loc in loc. Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Tagliatelle:

Se amesteca oul cu faina, putina sare si apa calduta. Apa se adauga cate putin, in fuctie de cum o cere aluatul.  Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. 

Se lasa sa se odihneasca 10 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Sos:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se toarna un pahar de apa deasupra (sau cat este necesar pentru a acoperi carnea) si se fierbe inabusit la foc mic.  Cand lichidul este scazut la jumatate, se potriveste gustul de sare si piper si se adauga smantana si se omogenizeaza. Se aduce din nou la fierbere apoi se pune si mazarea. Se mai dau cateva clocote.

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa, apoi se pun peste sos si se amesteca.

Se servesc calde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatelle integrale cu pui si smantana 39547
retete culinare - Tagliatelle integrale cu pui si smantana 39548

COMENTARII (18)

nadina73 1

04.07.2010, 23:04

am salvat retet arata foarte bine ,nota 10asta in loc de 5 furcusuna mai bine

cireaselili 1

10.09.2010, 09:01

MIha,spune-mi te rog ,ce fel de smantana ai folosit.

Miha 1

10.09.2010, 10:11

Nu mai stiu ce marca de smantana am folosit la reteta asta, dar in general cumpar smantana cu procent mare de grasime. 20-26% Poti folosi si smantana pentru gatit, din cea UHT.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21