Tagliatelle quatro formaggi

de simona119 in Paste, 7 Feb 2012 | 8107 vizualizari

 

Aseara am avut pofta de paste cu 4 feluri de branza, asa ca am scos ce era prin frigider, am dat o fuga la magazin, si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 250g tagliatelle (de obicei se folosesc Penne, insa eu nu am avut ;))
  • 250ml smantana lichida
  • 100g Mozzarela Gourmet
  • 100g Camembert sau Brie
  • 100g Gorgonzola (blue cheese)
  • 3 triunghiuri de branza topita
  • parmezan ras
  • 1 lingurita de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle quatro formaggi:

Intr-o oala, puneti apa cu putina sare si un strop de ulei de masline, si fierbeti pastele pentru 6-10min (in functie de indicatiile de pe cutie). Intr-o tigaie incinsa, topiti putin unt si adaugati apoi smantana lichida. Lasati-o putin sa fiarba, si adaugati apoi restul branzelor: Camembert, Gorgonzola, Mozzarela Gourmet, si branza topita (eu am folosit Apetito, pentru ca are o textura mai moale si este foarte cremoasa), si amestecati pana ce acestea se topesc. Asezonati sosul cu sare si piper. Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie peste sos, amestecand continuu. Opriti focul si lasati pastele in sos pentru cateva minute pentru a se imbiba bine.

Se servesc calde, cu parmezan ras din belsug.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sosul sa iasa bun, garantat, folositi branzeturi de buna calitate cu texturi moi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatelle quatro formaggi 145103
retete culinare - Tagliatelle quatro formaggi 145104
retete culinare - Tagliatelle quatro formaggi 145105
retete culinare - Tagliatelle quatro formaggi 145106

COMENTARII (7)

Angelina_Elena 1

07.02.2012, 15:25

gaby_gabytza 1

07.02.2012, 16:03

mamaieelena 1

07.02.2012, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S