Tagliolini al nero di seppia e cozze

de mihaelar63 in Fructe de mare, 12 Ian 2015 | 4746 vizualizari

 

Pastele proaspete cu cerneala de sepie sunt atat de spectaculoase incat nu ma pot opri a le prepara de cate ori [ rar ] le pot achizitiona . Se prepara in general cu fructe de mare . Cum eu am deschidere doar la ... Somes si Aries am folosit midii [ sunt mai accesibile si ca pret]. Preparatul are timpi atat de rapizi de executare incat in 10 minute se poate pune pe masa pentru servit .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tagliolini proaspete cu cerneala de sepie
  • 300 gr midii decorticate congelate
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei iute rosu- verde
  • 1 varf cutit turmeric pudra
  • 1 rosie
  • 6 catei usturoi
  • zeama lamie
  • patrunjel verde
  • frunze busuioc
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliolini al nero di seppia e cozze:

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg .

Legumele se curata si se spala .

Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile .

Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul .

Turnati deasupra vinul . Sarati si lasati pe foc maximum 4-5 minute .

Se amesteca la sfarsit cu patrunjelul verde tocat .

Eu am mai pus zeama de lamaie . Am simtit ca scoicile cer mai multa aciditate .

TIPS-URI

1

Nu depasiti timpii de fierbere / inabusire .Pastele trebuie sa ramana a la dente . Scoicile se vor sfarma daca sunt prea mult pregatite .

2

Atentie culoarea prudrei de turmeric este foarte puternica , poate pata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliolini al nero di seppia e cozze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare