Taietei chinezesti cu legume si somon

de Sylvia in Paste, 4 Aug 2010 | 11390 vizualizari

 

Aseara ma gandeam ce sa pregatesc rapid, in nu mai mult de zece minute ca sa pot sa stau linistita sa ma uit la film, ma gandeam clar la ceva salata sau mancare chinezeasca dar a castigat cea din urma pentru ca nu facusem de ceva vreme.Am deschis frigiderul si dupa o revizie rapida am stabilit clar : taietei chinezesti cu somon afumat si ceva legume

 

INGREDIENTE

  • 80 de grame de taietei chinezesti cu ou,
  • o lingurita ulei de masline ( puteti sa nu fiti chiar asa zgarciti ca mine cu uleiul ) ,
  • o jumatate de morcov,
  • cateva pastai late verzi,
  • 2 felii de somon afumat ( puteti sa il inlocuiti cu pui sau alt peste afumat ) ,
  • un fir de ceapa verde,
  • o lingura de sos Nuoc Mam ( este un sos care se foloseste la paste si ls pachetelele de vara chinezesti se poate inlocui cu un sos de soia diluat in proportie de 1/2 cu apa ) ,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir,
  • un varf de cutit de amestec pentru mancarea asiatica ( are boia, piper de Sichuan, coriandru, ceapa si ghimbir uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu legume si somon:

Intr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu  l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic.  Dupa aceea se  adauga somonul taiat bucatele si ceapa verde rondele, sosul Nuoc Mam si condimentele si se mai lasa 3 minute. Daca focul e mic nu trebuie pusa apa, daca vi se pare ca scade prea tare adaugati o jumatate de cescuta de apa.

Dupa cele trei minute de cand ati adaugat somonul si ceapa puteti adauga pastele fierte in prealabil conform indicatiilor de pe cutie, cele cu ou se fierb in 3-4 minute .

Se amesteca cu grija cu o spatula de lemn si se mai pot adauga condimente, eu am mai presarat putina pudra de ghimbir.  Pozele nu sunt ele foarte reusite  nu prea ma ajuta lumina din bucatarie seara dar taieteii  au fost execelenti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu legume si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mena29 1

04.08.2010, 20:03

Si eu,si eusunt topita dupa somon(dupa peste in general,gatit in orice fel) dar somonul e

Teo 1

04.08.2010, 23:32

Are culoare, nu gluma !dar f'frunza e '' modelata''

Corinuta 1

05.08.2010, 00:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu carne si legume