Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci

de Sylvia in Pui, 18 Feb 2010 | 10005 vizualizari

 

Nu cred ca trece o saptamana sa nu mananc macar de doua ori mancare chinezeasca, imi place ca se face repede este super aromata si sanatoasa si daca nu stiu ce sa gatesc o data prima idee care imi vine este : mancare chinezeasca.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui,
  • 2 ciuperci champinion,
  • cateva ciuperci aromate chinezesti,
  • cateva champinioane negre chinezesti  ( acestea se gasesc de obicei ucate si se rehidrateaza).  Daca nu le gasiti puteti sa inlocuiti cu alte tipuri de ciuperci .
  • 100 de grame de taietei chinezesti,
  • sare,
  • un varf de cutit de ardei iuti uscati si maruntiti,
  • 2 linguri de sos de soia, 
  • o lingurita de ghimbir ras proaspat sau pudra uscata daca nu aveti proaspat,
  • o ligura de sos dulce acrisor,
  • 2 linguri de ulei ( de masline am pus eu data asta),
  • cateva fasii de ardei rosu 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci:

Rehidratam ciupercile chinezesti in 200 ml de apa  fierbinte, eu le pun  cu apa calduta 2 minute la microunde ,asa arata dupa ce s-au rehidratat ca si in poza atasata.

Intr-un wok sau tigaie mai inalta punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam pieptul de pui taiat cubulete mai mari , il condimentam si il lasam pret de cateva minute pana se albeste si se patrunde incet. Adaugam apoi ciupercile feliate, apa in care am hidratat ciupercile chinezesti, punem sosul de soia si ghimbirul  si ardeiul iute si lasam la foc mic 10 minute adaugand spre final cateva felii subtiri de ardei rosu sa dam putina culoare.

Dupa zece minute gustam si mai agaugam condimete daca trebuie, punem sosul dulce acrisor care se combina foarte bine cu celelalte arome si adaugam taieteii chinezesti fierti  separat.

Amestecam bine cu o spatula si mai lasam pe foc un minut -doua sa se patrunda si taieteii de arome. Sunt excelenti si calzi si reci, preferatii mei din oferta bucatariei chinezesti.

 

RETETA IN IMAGINI

Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci-0
Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci-1
Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci-2
Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci-3
Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci-4

COMENTARII (4)

Miha

Miha 1

18.02.2010, 15:23

Da, arata foarte bine.

Adinacarla

Adinacarla 1

12.08.2010, 01:53

bun, bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!