Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli

de Sylvia in Paste, 26 Ian 2010 | 6838 vizualizari

 

Daca am promis sa postez retete chinezesti, va propun astazi aceasta reteta usor de realizat si foarte gustoasa, cu ingrediente care se gasesc oriunde .

 

INGREDIENTE

  • 40 de grame de taietei chinezesti  ( au fost suficienti)  am pus un roll din acela mic,
  • un sfert de zucchini taiat bastonase,
  • un manunchi mic de brocoli,
  • un morcov mediu taiat bastonase,
  •  o bucata mica de ardei rosu ( 50 de grame am cantarit eu ) taiat patratele,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin ghimbir,
  • o lingura de soia,
  • un fir mic ulei de susan (este extrem de puteric si aromat ) ,
  • sare,
  • piper,
  • amestec de condimente chinezesti.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli:

Intr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi adaugam zucchinni si brocoli si mai lasam cateva minute, sa fie facute legumele al dente. Focul trebuie sa fie dat pe minim sa se patrunda bine legumele.


Cand sunt facute legumele, adaugam lingura de soia si uleiul de susan si amestecam bine. Punem taieteii chinezesti fierti in prealabil si taiati si ii mai lasam un minut impreuna cu legumele, amestecand incet cu o spatula. Se servesc atat calzi cat si reci sunt excelenti si de la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli 14912
retete culinare - Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli 14913
retete culinare - Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli 14914

COMENTARII (9)

luminita20_2006 1

26.01.2010, 21:33

mmm ce bunatate

danygospodina 1

27.01.2010, 16:27

Trebuie eu sa-ti fac intr-o zi o vizita, Silvia, pe blog. Una cu pixu-n mana si in nici un caz pe stomacul gol!

Sylvia 1

28.01.2010, 12:12

Dany te astept cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI