Taitei chinezesti cu peste

de simona72 in Pastrav, 28 Feb 2013 | 1983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • medalion de pastrav somonat sau alt peste
  • o jumatate de lamaie
  • 4 frunze busuioc
  • 4frunze menta
  • o lingura sos de soia
  • o lingura sos de peste
  • o lingura ulei de susan
  • sare
  • piper

pt taitei:

  • taitei chinezesti sau orice fel de taitei
  • un morcov
  • un fir apio
  • o ceapa rosie mica sau jumatate dintr-una mare
  • 2 linguri muguri de fasole la borcan
  • un catel de usturoi
  • ardei iute
  • sos de soia
  • sos de peste
  • ulei de fistic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei chinezesti cu peste:

Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper.

Am facut o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus, am pus marinata peste peste si am dat la frigider pt o ora cel putin. L-am pus in vas termorezistent, l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 10 minute cel mult. Cit s-a facut pestele am facut taiteii. Ii punem in apa cu sare la fiert, ii lasam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Curatam legumele, le taiem julien, le punem in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de fistic, ardeiul iute l-am pus intreg si la urma l-am scos, prajim legumele 3-4 minute , cind sunt gata adaugam taiteii, sosul de peste si sosul de soia, mugurii de fasole, mai lasam 1 minut si sunt gata. Am oprit focul si am mai stropit cu putin de ulei de fistic pt a intensifica gustul.

Taiteii i-am servit impreuna cu pestele . Merge un pahar de vin rosu sau alb dupa asa masa.

 

 

TIPS-URI

1

se face fffff repede, mincarea o puteti combina si cu alte ingrediente, depinde ce aveti in casa si ce va place, eu niciodata nu-i fac la fel taiteii

2

este important sa aveti un peste bun, proaspat

3

uleiul de fistic da o mare parte din gust

RETETA IN IMAGINI

Taitei chinezesti cu peste-0
Taitei chinezesti cu peste-1
Taitei chinezesti cu peste-2
Taitei chinezesti cu peste-3
Taitei chinezesti cu peste-4
Taitei chinezesti cu peste-5
Taitei chinezesti cu peste-6
Taitei chinezesti cu peste-7
Taitei chinezesti cu peste-8

COMENTARII (6)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

28.02.2013, 13:08

place

Sim0na

Sim0na 1

28.02.2013, 13:13

Faina combinatie!!

Rocsi

Rocsi 1

28.02.2013, 13:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12