Taitei de casa

de alice_ciobanu in Paste, 16 Aug 2012 | 4503 vizualizari

 

Ne-am trezit cu chef de treaba. dar nu treaba treaba de trebaluit prin casa, cum ar zice cineva. Nuuu.... treaba de cucinarit, de bucatarit. So, dragilor I'm back! Si de data asta pe bune. Adica daca tot am tras chiulul de la bloggeritul asta si de la cucinat pana ce era musai de-o corigenta, astazi e ziua aia cand te trezesti si zic: gata! pana ici fu. Si e pe bune. De m-ar prinde flama asta si cu tigara...uffff....help'me!
Anyway.....si dupa ce ne pregatiram de trebaluit am zis sa incepem cu ceva usurel si fara prea mult efor, mai ales ca e si fara foc...ca deh... still canicula :) Astfel ca prinsi in mirajul fainii ne-am apucat a mesteri niste taitei de casa. Numai buni pentru ciorbita de pui de tara ce asteapta cuninte pe-un raft in congelator. Asa ca....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina 000
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • * catitatile sunt la propria voastra alegere doar sa respectati raportul 1:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta pana ce  le transformati, cu manutele curate, intr-un aluat ferm si putin elastic. Apoi intindeti-l cu sicitorul si taiati-l fin. Sau ... folositi cu incredere o masina de fabricat paste.

Luati cate o bucata de aluat si treceti-o de citeva ori prin masina de paste pana intindeti foaie fina si subtire ca matasea :)) apoi o treceti prin dispozitivul de taiat pastele la dimensiunea dorita....Toata masa de carlionti puneti-i la uscat  si pastrati-i in punga de hartie la loc uscat si racoros. 

Folositi-i apoi, cu mare incredere , in supa, ciorba, bors....ne auzim/vedem de luni....caci pe azi treaba-i gata...ne pregatim de distractiune. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

19.08.2012, 16:29

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:07

jolygina 1

20.08.2012, 18:39

foarte sanatosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa prepari razalai de casa