Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect

de Ina in Paste, 5 Noi 2011 | 29871 vizualizari

 

Invata sa facei Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect. Nu vei mai cumpara din comert si in plus, te poti bucura de taitei proaspeti ori de cate ori doresti.
Daca vrei, ii poti pune la uscat si sa ii depozitezi in cutii ermetice. Dimensiunea lor depinde de alegerea ta: subtiri sau mai lati pentru supe, mai grosi pentru deserturi, etc.
Pentru Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect ai nevoie de doar doua ingrediente: oua si faina. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect
  • 2 oua
  • un praf de sare sau delikat 
  • faina  cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect:

Cum se prepara Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect

Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu facaletul. 

Putem taia foile in doua metode:

1. - presaram faina peste foaia intinsa, apoi rulam si taiem fasii fine. Rasfiram si scuturam de surplusul de  faina.

2. - Lasam foaia intinsa  sa se usuce putin ( 15 - 20 minute ), apoi o portionam  in fasii mai mici . Intrucat foaia este semiuscata, putem pune fasiile una peste cealalta, fara sa mai presaram faina. Nu se vor lipi intre ele si se vor taia foarte usor.

Daca nu-i folosim imediat, lasam taiteii sa se usuce pe o coala de hartie, apoi ii putem pastra in pungi , la loc uscat. Cand ii vom folosi, ii vom adauga asa, uscati, direct in ciorba clocotinda.  

In imagini este prezentata metoda a doua.

Din acesti taitei poti prepara o savuroasa Supa din rasol de pui cu taitei lati, Supa de vitel cu taitei de casa, la fel de gustoasa si buna sau poti prepara o Supa taraneasca cu taitei

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Nu lasati foile sa se usuce prea mult, pentru ca se vor sfarma la taiere. 

2

Cu cat vom intinde foaia mai bine, cu atat vom obtine taiteii mai fini 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Ina 1

06.12.2011, 21:30

Ai dreptate, Cristinootza taiteii din comert transforma supa intr-o.... piftie

MOKUSKA 1

10.09.2014, 21:16

Mulțumesc . Vreu să zic că ciorba arată de...îmi lasă gura apă

Panacris 1

10.09.2014, 22:21

Dar eu tot mașina de tăiței, o folosesc, mai bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa