Taitei de casa, pentru supa

de Criss in Paste, 13 Ian 2012 | 4049 vizualizari

 

Am facut taietei pentru supa si am pozat si etapele asa ca va arat cum ii fac eu. O metoda destul de primitiva, avand in vedere ca acum sunt diverse "scule" care intind si taie taieteii in toate formele si dimensiunile.
Nu e mare filozofie, doar ca ia ceva timp. La un ou se pu 2 linguri cu varf de faina alba de calitate superioara 000.

 

INGREDIENTE

  • -2 oua
  • -4 linguri faina
  • -putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa, pentru supa:

Se face un aluat elastic si nelipicios. Daca mai e cazul, se mai adauga putina faina pana cand aluatul capata consistenta dorita, dupa care se trece la etapa urmatoare, se intinde foaia. Eu neavand o "scula" performanta, am intins cu facaletul.

Foaia trebuie intinsa bine sa iasa taieteii subtiri si frumosi. Am taiat aluatul intins in dreptunghiuri mici pentru a se putea intinde mai bine. Se lasa fasiile sa se usuce putin, insa atentie, nu trebuie sa fie prea uscate pentru ca nu se mai pot taia ci se sfarama.
Se taie patratele (nu e obligatoriu insa eu le-am taiat pentru ca nu-mi place sa fie foarte lungi taieteii).

Dupa care se taie cu masina (una veche, nu prea are fatza de blog dar n-am alta). Se lasa taieteii taiati sa se usuce pe masa de lucru, eu din lipsa de spatiu, dupa ce s-au uscat putin i-am pus pe un platou. Dupa cum se poate vedea, masinaria mea antica nu taie foarte bine astfel ca se intampla sa fie lipiti cate doi taietei, dar nimeni nu s-a plans vreodata de asta. In plus, sunt mult mai buni, nu se compara cu cei din magazin. 

 

RETETA IN IMAGINI

Taitei de casa, pentru supa-0
Taitei de casa, pentru supa-1
Taitei de casa, pentru supa-2
Taitei de casa, pentru supa-3
Taitei de casa, pentru supa-4
Taitei de casa, pentru supa-5
Taitei de casa, pentru supa-6
Taitei de casa, pentru supa-7
Taitei de casa, pentru supa-8

COMENTARII (19)

marcela1979

marcela1979 1

14.01.2012, 10:48

arata foarte bine si sunt gustosi

Criss

Criss 1

14.01.2012, 15:41

Multumesc dragelor.

Carmen_g

Carmen_g 1

15.01.2012, 12:00

Si eu tot asa fac taiteii, si sunt atat de buuuni... Nu as renunta la ei, pentru taiteii din comert

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!