Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel

de Satisfyyourcravings in Paste, 9 Feb 2013 | 3253 vizualizari

 

Astăzi se sărbătoreşte anul nou chinezesc. Unul dintre preparatele favorite pentru celebrarea acestui eveniment sunt tăiţeii Long Life şi semnifică, aşa cum le spune şi numele, viaţă lungă pentru cel care îi consumă.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame tăiţei Long Life
  • 1 bucată mică de ghimbir, ras
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ciuperci Shiitake
  • 2 frunze varză chinezească, tăiată fâşii
  • 1/2 ceapă roșie, tocată julienne
  • 1 ou
  • 1 lingură lapte fierbinte
  • 3 flori muşeţel
  • ulei de măsline
  • 1 lingură sos de soia light
  • fulgi de chili
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel:

Ciupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.

Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară laptele și se aruncă florile.

Tăițeii se fierb în apă cu sare 1 minute. Se scurg și se păstrează la cald. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, ceapa și ghimbirul. Se sotează 1 minut. Se adaugă ciupercile și varza. Se gătesc 3 minute. Se adaugă tăițeii și sosul de soia. Se mai lasă pe foc 3 minute, amestecând până la omogenizare. 

Oul se bate cu puțină sare și laptele. Se adaugă într-o tigaie cu ulei fierbinte și se întinde uniform. Se gătește până când suprafața este fermă și și-a pierdut din luciu. Se rulează în tigaie pornind de la unul dintre capete. Se scoate pe o farfurie. După ce s-a răcit puțin, se taie felii. 

Se așează tăițeii în farfurie, se presară fulgi de chili peste și se așează și omleta. 

Se servesc imediat. 

TIPS-URI

1

Laptele poate fi înlocuit cu apă

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

Zamfira 1

09.02.2013, 19:38

Mitinita 1

09.02.2013, 20:40

Asta e o noutate ,chiar si ptr mine Dar tare imi place,foarte interesanta!

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:06

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Croissant mic dejun