Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel

de Satisfyyourcravings in Paste, 9 Feb 2013 | 1290 vizualizari

 

Astăzi se sărbătoreşte anul nou chinezesc. Unul dintre preparatele favorite pentru celebrarea acestui eveniment sunt tăiţeii Long Life şi semnifică, aşa cum le spune şi numele, viaţă lungă pentru cel care îi consumă.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame tăiţei Long Life
  • 1 bucată mică de ghimbir, ras
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ciuperci Shiitake
  • 2 frunze varză chinezească, tăiată fâşii
  • 1/2 ceapă roșie, tocată julienne
  • 1 ou
  • 1 lingură lapte fierbinte
  • 3 flori muşeţel
  • ulei de măsline
  • 1 lingură sos de soia light
  • fulgi de chili
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel:

Ciupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.

Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară laptele și se aruncă florile.

Tăițeii se fierb în apă cu sare 1 minute. Se scurg și se păstrează la cald. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, ceapa și ghimbirul. Se sotează 1 minut. Se adaugă ciupercile și varza. Se gătesc 3 minute. Se adaugă tăițeii și sosul de soia. Se mai lasă pe foc 3 minute, amestecând până la omogenizare. 

Oul se bate cu puțină sare și laptele. Se adaugă într-o tigaie cu ulei fierbinte și se întinde uniform. Se gătește până când suprafața este fermă și și-a pierdut din luciu. Se rulează în tigaie pornind de la unul dintre capete. Se scoate pe o farfurie. După ce s-a răcit puțin, se taie felii. 

Se așează tăițeii în farfurie, se presară fulgi de chili peste și se așează și omleta. 

Se servesc imediat. 

 

TIPS-URI

1

Laptele poate fi înlocuit cu apă

COMENTARII (12)

Zamfira

Zamfira 1

09.02.2013, 19:38

-Miti-

-Miti- 1

09.02.2013, 20:40

Asta e o noutate ,chiar si ptr mine Dar tare imi place,foarte interesanta!

mamaieelena

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:06

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!