Taitei orientali cu carne de porc

de Satisfyyourcravings in Porc, 28 Mar 2016 | 454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 mana piper Szechuan
  • 350 grame filet de porc, fara prea multa grasime, feliat
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 chili proaspat, fara seminte si tocat
  • 125 grame ciuperci urechi de lemn uscate
  • 1 ardei gras galben, taiat fasii
  • 2 morcovi, taiati julienne
  • 1 catel de usturoi feliat
  • cateva fire ceapa verde, tocate rondele
  • 150 grame taitei gatiti
  • 1 lingura sos de peste
  • 40 ml supa de pui
  • sos de soia dulce (ketjap manis)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei orientali cu carne de porc:

Se acopera carnea cu piperul Szechuan.

Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca.

Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul, chiliul si ciupercile si se gatesc pana devin aurii.

Se adauga ardeiul, ceapa, usturoiul si mocovii si se prajesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga taiteii, sosul de peste si supa de pui si se lasa pana cand taiteii s-au incalzit, 2-3 minute. Se adauga sos de soia dulce dupa gust. 

Se scot taiteii si se pastreaza la cald. 

Se incalzeste putin ulei de floarea soareului, in wok si se prajeste carnea de porc 2-3 minute. 

Se serveste imediat cu taitei.

 

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

28.03.2016, 22:41

mena29 1

29.03.2016, 18:08

marcela1979 1

14.04.2016, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D