Taitei somen cu vita

de -Miti- in Vita, 3 Sep 2014 | 2413 vizualizari

 

Taiteii somen sunt folositi in bucataria japoneza, sunt asemanatori cu fideaua, doar putin mai grosi si mai elastici. Se folosesc mai ales in felurile de mancare preparate vara, se servesc reci si au un efect racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne de vita
  • un pachet de taitei japonezi somen (300 gr)
  • cateva picaturi de ulei de susan
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • 100 ml supa de pui sau legume
  • 1 lingurita sos de soia light
  • 1 lingurita sos de soia dark
  • Ingrediente pentru marinarea carnii:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura de sos de soia light
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de amidon alimentar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei somen cu vita:

Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora.

Intr-o oala punem la fiert apa cu o lingurita de sare,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii somen. Se fierb repede,in cateva minute ii scoateti si ii clatiti cu apa rece. Adaugati cateva picaturi de susan,ca sa nu se lipeasca taiteii intre ei.

Pentru a pregati acesti taitei folosim un wok sau o tigaie mai adanca. Se pune pe foc si cand este fierbinte se adauga o lingura de ulei.Carnea se prajeste la foc mare cam 2 minute,amestecand des.

Amestecam amidonul alimentar cu supa rece si adaugam peste carne. Acum punem si sosurile de soia light si dark.Amestecam,iar cand incepe sa se ingroase adaugam taiteii.

Mai tinem pe foc inca un minut si ii servim calzi.

 

COMENTARII (27)

Xandrinne 1

05.09.2014, 07:56

Un deliciu!!

babi5 1

05.09.2014, 08:07

Rocsi 1

05.09.2014, 19:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L