Tapas cu sardine file si rucola

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2013 | 7344 vizualizari

 

Despre Tapas, se stie ca... sunt aperitive, snack-uri specifice bucatariei spaniole. Se servesc fie reci, fie calde din ingrediente crude (legumele) sau prajite, sub forma de painici. Ceea ce mi s-a parut interesant, este ca au fost inventate pentru a stimula socializarea, oamenii nefiind atenti la felurile de mancare etalate in fata lor, oferind si posibilitatea de miscare in timpul consumului acestor apetisante snacks-uri. Varietatea lor depinde de fiecare regiune, de aici si diversitatea in care se regasesc, in America Centrala de exemplu sunt denumite bocas.

 

INGREDIENTE

  • - o franzela alba sau cu seminte;
  • - ulei de masline;
  • - sare cu amestec de condimente pentru peste;
  • - o conserva de sardine file in ulei (de masline);
  • - rucola.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tapas cu sardine file si rucola:

1. Franzela se taie felii, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza feliile de franzela in tigaie.

2. Se lasa feliile la prajit pe ambele parti, se scot pe un servet si se condimenteaza cu sare cu mirodenii pentru peste. Amestecul l-am gasit gata facut in Lidl si continea urmatoarele condimente: sare de mare, piper negru, ceapa prajita dezhidratata, usturoi granulat, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de marar, flori de marar, marar, fenicul.

3. Se adauga feliile de sardine pe paine.

4. Rucola se spala bine, se sterge si se decoreaza painicile.

5. Feliile astfel decorate se aseaza intr-un platou si se pot servi alaturi de rosii cherry cu busuioc si ulei de masline si, de ce nu, cu un pahar de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tapas cu sardine file si rucola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa