Tapas cu sardine file si rucola

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2013 | 3060 vizualizari

 

Despre Tapas, se stie ca... sunt aperitive, snack-uri specifice bucatariei spaniole. Se servesc fie reci, fie calde din ingrediente crude (legumele) sau prajite, sub forma de painici. Ceea ce mi s-a parut interesant, este ca au fost inventate pentru a stimula socializarea, oamenii nefiind atenti la felurile de mancare etalate in fata lor, oferind si posibilitatea de miscare in timpul consumului acestor apetisante snacks-uri. Varietatea lor depinde de fiecare regiune, de aici si diversitatea in care se regasesc, in America Centrala de exemplu sunt denumite bocas.

 

INGREDIENTE

  • - o franzela alba sau cu seminte;
  • - ulei de masline;
  • - sare cu amestec de condimente pentru peste;
  • - o conserva de sardine file in ulei (de masline);
  • - rucola.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tapas cu sardine file si rucola:

1. Franzela se taie felii, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza feliile de franzela in tigaie.

2. Se lasa feliile la prajit pe ambele parti, se scot pe un servet si se condimenteaza cu sare cu mirodenii pentru peste. Amestecul l-am gasit gata facut in Lidl si continea urmatoarele condimente: sare de mare, piper negru, ceapa prajita dezhidratata, usturoi granulat, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de marar, flori de marar, marar, fenicul.

3. Se adauga feliile de sardine pe paine.

4. Rucola se spala bine, se sterge si se decoreaza painicile.

5. Feliile astfel decorate se aseaza intr-un platou si se pot servi alaturi de rosii cherry cu busuioc si ulei de masline si, de ce nu, cu un pahar de vin alb.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tapas cu sardine file si rucola 229220
retete culinare - Tapas cu sardine file si rucola 229221
retete culinare - Tapas cu sardine file si rucola 229222
retete culinare - Tapas cu sardine file si rucola 229223

COMENTARII (25)

Ina 1

18.05.2013, 21:53

ce misto arata!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

18.05.2013, 23:08

Multumesc tare mult tuturor!

Panacris 1

20.05.2013, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: