Tarta Alpina cu mere

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 4903 vizualizari

 

Just do it:)

 

INGREDIENTE

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie(optional)
  • 3 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • miere pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Alpina cu mere:

-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare
-le mixam pana devin crema
-adaugam untul topit
-apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele
-aluatul nu va avea o consistenta lichida
-se toarna in forma rotunda, se niveleaza cu o spatula; merele se curata, se taie in jumatati si se curata mijlocul. Se cresteaza linii cu cutitul astfel incat sa iasa patratele:)
-se apasa merele in aluat si se presara cu zahar
-dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute
-o ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise
-se taie calda

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta Alpina cu mere 3066
retete culinare - Tarta Alpina cu mere 3067
retete culinare - Tarta Alpina cu mere 3068
retete culinare - Tarta Alpina cu mere 3069
retete culinare - Tarta Alpina cu mere 3070
retete culinare - Tarta Alpina cu mere 3071
retete culinare - Tarta Alpina cu mere 3072

COMENTARII (7)

yammy 1

20.05.2009, 15:26

Ina, probabil ca e a Laurei, reteta am luat-o de mult de pe culi si sincer nu stiu cine a postat-o.
Si ca fapt divers: nu scriu sursa retetei deoarece retetele nu sunt inventate de cei care le pun pe blog ( nu sunt ale lor) , din moment ce le-am facut eu si am poze personale

Oana 1

22.05.2009, 17:55

Yammy, chiar ca arata bine! Si cum suntem fani prajituri cu mere, o s-o incerc si pe-asta Si sunt de acord cu ce-a scris Bucataras

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59