Tarta alsaciana cu mere

de Laly in Dulciuri, 1 Sep 2012 | 10092 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT DE TARTA:

  • 100 gr margarina
  • 200 gr faina
  • 50 ml apa
  • un praf de sare

UMPLUTURA DE MERE:

  • 4 mere
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana dulce
  • 150-200 gr zahar
  • 2 linguri zahar vanilat Bourbon
  • un praf de scortisoara
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta alsaciana cu mere:

ALUAT DE TARTA: amestecam faiana cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos.Adaugam apoi cate un pic de apa,pana rezulta un aluat tare,bun de intins.Lasam la rece circa 30 de minute.

UMLUTURA DE MERE: curatam merele de coaja si le scoatem cotoarele.Le taiem felii subtiri de circa 1 cm.Intindem aluatul de tarta si il punem in forma.Il intepam din loc in loc cu furculita sa creasca uniform.Adaugam merele taiate unul langa altul in forma de floricica, adaugam zaharul vanilat si dam la cuptor pana cand merele se inmoaie putin (circa 15-20 de minute).Turnam deasupra amestecul preparat astfel:batem ouale cu zaharul,adaugam laptele si smantana.Introducem din nou tarta la cuptor pana capata un aspect rumeniu deasupra.Pudram cu praful de scortisoara sau cu zahar pudra cine doreste.Lasam tarta la racit apoi o putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta alsaciana cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune