Tarta aperitiv

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2012 | 3469 vizualizari

 

Reteta e modificata dupa una din Unica :) si e incredibil de gustoasaaa

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 300 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 vf cutit sare

Umplutura:

  • 2 fire praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr sunca
  • 2 rosii
  • 4 oua
  • 2 lg unt
  • sare, piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Pentru aluat, amestecam bine toate ingredientele (eu am folosit robotul), apoi formam o bila, o infoliem si o tinem la rece min 30min.

Umplutura:

Calim prazul feliat in unt, apoi adaugam ardeiul taiat fasii si lasam pana se inmoaie, iar la final punem rosiile si lasam sa mai fiarba putin. Separat, batem ouale bine, apoi adaugam cascavalul, sunca taiata cubulete si amestecul calit, cand s-a racit. Condimentam cu sare si piper.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de 5mm si il punem in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Punem inca o bucata de hartie de copt peste aluat, umplem cu boabe de fasole/soia etc si dam la cuptor la 190-200C pana cand e coapta aproape de tot inclusiv in mijloc.

Apoi scoatem forma din cuptor, punem umplutura si dam din nou la 180C pana cand se incheaga bine, dar poate sa mai miste putin in mijloc.

 

TIPS-URI

1

Daca o lasam prea mult cu umplutura in cuptor o sa se usuce; nu e problema daca "face mici valuri" in mijloc pt ca oricum se va mai inchega si cand o scoatem din cuptor la racit.

RETETA IN IMAGINI

Tarta aperitiv-0
Tarta aperitiv-1
Tarta aperitiv-2

COMENTARII (15)

deyutzky

deyutzky 1

08.01.2012, 23:59

Anamaria7

Anamaria7 1

09.01.2012, 12:41

nu-s io de-a beuturii, da' Miha, te cred pe cuvant... parca si eu siimt ca se imbina bine

mena29

mena29 1

09.01.2012, 13:08

Foarte tentanta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01