Tarta aperitiv cu dovlecel si praz

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2012 | 3042 vizualizari

 

De multe ori cand ajung seara acasa de la lucru si nu am nimic gatit, ma gandesc la ceva rapid de facut. Aceasta tarta e una din mancarurile rapide si ce nu se mananca la cina, merge la fix a doua zi la servici.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
  • praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel verde
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu dovlecel si praz:

Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.

Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.

Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.

Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.

La final incorporam dovlecelul si prazul.

Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra.. 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.

Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-0
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-1
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-2
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-3
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-4
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-5
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-6
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz-7

COMENTARII (44)

cristeena20 1

17.10.2012, 14:47

Arata superrrrrrr...o voi face maine... bravo Timea!!

T I M E A 1

17.10.2012, 16:29

Buni

T I M E A 1

17.10.2012, 16:29

Cristeena multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04