Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am găsit ieri niște zucchini care cereau să fie gătiți. Şi mi-am adus aminte de o rețetă mai veche în care pot să-i folosesc într-un aluat sărat şi să-i servesc că aperitiv, mai ales că vin sărbătorile.
Preparare
Spălăm zucchini-ul şi îl curățăm de coajă cu aparatul de curățat cartofi (dacă doriţi puteţi să îl folosiți cu tot cu coajă, nu deranjează la gust).Tăiem zucchini-ul în bastonaşe sau felii, în funcție de gustul fiecăruia.
Într-un bol cernem faina şi o amestecăm cu praful de copt,iar într-un alt bol cu ajutorul mixerului sau al unui tel, batem ouăle, după care adăugăm laptele şi uleiul și un vârf de cuțit de sare (sau după gust) . Turnăm amestecul de ouă peste faină și amestecam , cu o spatulă sau lingură de lemn.
Pregătim ingrediente astfel : mezelurile şi mozarella le tăiem in cuburi mici. În același timp să nu uitaţi să preîncălziți cuptorul la 180°.
Eu am ales o formă de tort din silicon , dar puteți folosi și o formă de chec, sau ce forma doriți. Ungem forma cu unt şi tapetăm cu pesmet.
În amestecul de ouă adaugăm zucchini-ul, mezelul și mozzarella. Amestecăm din nou pentru a încorpora cât mai bine ingredientele în aluat.
La sfârșit adăugăm și puțin oregano ( sau mai mult dacă doriți).
Turnăm în formă şi dăm la cuptorul încins la 180°, timp de 40 minute. Dacă doriți să-l ornați puteți folosi cojile de zucchini.
Este extraordinara !!! Îl puteți servi atât cald cât și rece. Este un aperitiv pe cinste.
POFTĂ BUNĂ !!!!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult